George Simion donează salariul pe o lună pentru elevii din Neamț care nu au bani să-și ridice premiul de la NASA

Parlamentarul George Simion a transmis, astăzi, că va dona salariul de luna aceasta către cei 11 elevi din județul Neamț care nu au bani să meargă să-și ridice premiul de la NASA (medalia de aur la concursul Space Settlement Contest)

„Eu le voi dona 11 mii lei, și apelului se mai alătură colegi parlamentari AUR” – a transmis George Simion pe pagina personală de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până în acest moment, se pare că cei 11 elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”, care au câștigat în luna aprilie medalia de aur la clasa a 11-a la concursul “Space Settlement Contest” organizat de National Space Society of America, au reușit să strângă doar 3.000 de dolari din cei 25.000 de care ar avea nevoie. 

Totodată, astăzi, 17 mai, primii elevi au reușit să primească vizele pentru a putea pleca în SUA.

Pe 24 mai ar trebui să plece și nu se știe până acum dacă vor reuși să strângă acești bani.

Reamintim că pe 1 Aprilie 2022, au fost anunțate rezultatele de la concursul “Space Settlement Contest” organizat de National Space Society of America .

În cadrul acestui concurs, ajuns la ediția a 29-a, elevii au fost provocați să-și imagineze cum ar arată o societate în spațiu și cum ar funcționa sistemele care o susțin.

Proiectul realizat de echipa Colegiului Național Petru Rareș, numită “Neves”, a fost anunțat câștigătorul medaliei de aur la clasa a 11-a.

Echipa “Neves” este compusă din 11 elevi, coordonați de dl. prof. Dan Oniciuc

Membrii echipei au specializări diverse, fiecare fiind premiant în aria să de expertiză.

Aceștia sunt: Apostol Alexandru, Armeanu Ștefan, Bărbieru Tudor, Berea Alexandru, Bistriceanu Traian, Cristescu Ilinca, Gheorghiu David, Scurtu Iancu Matei, Lupașcu Theodor, Verdeanu Mircea și Zăgărin Tudor.

Sunt elevi foarte buni, care merita sa fie ajutati sa ajunga unde isi propun si invitam orice ajutor ar fi oferit.” – a declarat prof. Oniciuc.

Verdeanu Mircea, responsabil de muncă 3D din proiect: „Acest proiect a fost un efort comun. Suntem cu siguranță bucuroși că am obținut acest premiu, dar aș minți dacă aș spune că sunt complet mulțumit, deoarece întotdeauna se poate mai bine. În schimb am lăsat loc pentru următoarele generații să ne întreacă și sunt sigur că o vor face.

Gheorghiu David, mintea din spatele societății de pe Neves: „Nu cred că există activitate care să îmi fi schimbat viață mai mult decât Neves. Luni în șir singurul meu gând noaptea era cum să fac ca Neves să funcționeze . Nu pot pretinde că am reușit, dar lucrurile învățate pe parcurs și ideile la care am ajuns rămân o inspirație pentru mine și în continuare am dorința de a scrie despre ele.”

Tudor Barbieru, „forța creativă”: „Sunt mulțumit de modul in care am lucrat toți, in echipa. Cred ca se poate observa asta si in rezultat. Ținând cont ca este a doua mea participare la acest concurs si deja am obținut aur, nu cred ca se putea mai bine. Efortul depus a fost unul mare, dar cel puțin pentru mine, a meritat; fiecare secunda, minut, ora, toate s-au transformat într-o experiența minunata.”

Proiectul a reprezentat un efort susținut timp de 6 luni.

În urma anunțului, aceștia au primit și o invitație din partea ambasadoarei României la Luxemburg să își prezinte munca în cadrul Zilei Europene a Tineretului, organizată la Esch-sur-Alzette pe data de 9 mai.

PUBLICITATE