George Lazăr: Scăderea TVA și CAS ar însemna mai mulți bani în buzunarele românilor

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, susține că scăderea TVA și a contribuțiilor pentru asigurări sociale (CAS) ar însemna „mai mulți bani în buzunarele românilor”.

Ca măsuri liberale pentru creşterea salariilor tuturor românilor, George Lazăr a transmis că „Partidul Național Liberal susține reducerea contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, ceea ce ar aduce în buzunarul românilor cu salariu mediu aproximativ 317 de lei în plus.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit acestuia, Guvernul poate susține această reducere de taxe din resursele bugetare asigurate de Uniunea Europeană.

Partidul Național Liberal mai susține reducerea TVA pentru a tempera inflația, dar și pentru a ajuta creșterea economică.

„Mai exact, propunem reducerea TVA cu 2% de la 19% la 17%. Să nu uităm că scăderea TVA de la 24% la 20% a dus la o reducere a ratei inflației cu aproximativ 4%.

Privind retrospectiv, la criza economică din 2008, este necesar să fim precauți de această dată şi să aplicăm rapid măsuri de sprijin pentru toți românii, pentru a evita un colaps economic major.

Măsurile liberale propuse înseamnă: taxe mai mici, mai mulți bani în buzunarele românilor, economie sănătoasă!” – a mai spus liderul liberalilor nemțeni

PUBLICITATE