George Lazăr: Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” – un proiect generator de dezvoltare pentru administrațiile publice și pentru nemțeni

Avem peste 150 de proiecte depuse de către toate UAT-urile și de Consiliul Județean pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, transmite prefectul de Neamț – George Lazăr

Valoarea acestora depășește 3,6 miliarde de lei, adică mai bine de 700 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectele vizează modernizarea rețelelor de infrastructură rutieră, apă și canalizare, ori introducerea acestora în localitățile în care nu există. (vezi AICI lista investițiilor)

Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» este unul curajos, ambițios și reflectă dorința clară a Guvernului României condus de premierul Florin Cîțu, de a moderniza comunitățile, deopotrivă din urban cât si din mediul rural.

În secolul al XXI-lea, încă avem localități insuficient dezvoltate, în care utilitățile de bază fie lipsesc, fie se află într-o stare avansată de degradare.

Nu este normal sa avem nemțeni care trăiesc în localitățile lor fără să fie racordați la apă și canalizare, care nu acces la drumuri moderne sau la o rețea eficientă de gaze naturale.

Voi depune toate eforturile, împreună cu factorii decidenți din Guvernul României, pentru ca sumele solicitate de către UAT-urile din județului Neamț să se materializeze în proiecte eligibile, prin intermediul Programului Național «Anghel Saligny», contribuind astfel la creșterea calității vieții pentru fiecare cetățean al județului Neamț.” – a transmis prefectul George Lazăr

Potrivit acestuia, pe lângă creșterea calității vieții în aceste comunități, finanțarea proiectelor de dezvoltare presupune și crearea de noi locuri de muncă, o infuzie masivă de capital în economia locală, cu consecințe pozitive în ceea ce privește bugetele locale și cel național.

„Este un proiect menit să ajute în mod echitabil toate comunitățile, fără ingerințe politice, un proiect care trebuie implementat prin efortul tuturor aleșilor locali, doar în scopul modernizării localităților din județul Neamț.

Este momentul să ne dezvoltăm prin noi înșine, prin solidaritate administrativă și politică. Avem o certitudine: Programul Național «Anghel Saligny» devine operațional.” – a mai spus George Lazăr

PUBLICITATE