George Lazăr, președintele PNL Neamț: intervenții cruciale pentru prevenirea inundațiilor în zona Mănăstirii Petru Vodă

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, pune accent pe importanța intervenției pentru rezolvarea problemei legate de pârâul Bolătău din localitatea Poiana Teiului, care afectează accesul la Mănăstirea Petru Vodă, un important loc de pelerinaj și rugăciune.

Într-o declarație recentă, Lazăr a menționat că acest loc sfânt, asociat cu figura părintelui Iustin Pârvu, necesită atenția și implicarea autorităților pentru a aborda problema persistentă a inundațiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul unei vizite în teren, alături de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și de alți oficiali locali și județeni, Lazăr a discutat despre urgența implementării unui proiect de regularizare a albiei pârâului.

„Când spui Mănăstirea Petru Vodă , gândul te duce imediat la părintele Iustin Pârvu, la un loc de pace și rugăciune, la regăsirea sufletului si la mult, foarte mult har care izvorâste din sfintenia si smerenia preacucernicilor părintilor.

E important să discutăm despre acest loc sfânt din Neamt, din localitatea Poiana Teiului, întrucât e nevoie de implicarea tuturor, pentru a rezolva problema care trenează de ani si ani si care se numește pârâul Bolătău.

Cunosc foarte bine situatia și am vrut să vin în teren împreună cu Ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, domnul Mircea Fechet pentru a-i explica importanța implementării de urgență a unui proiect de regularizare a albiei pârâului Bolătău din localitatea Poiana Teiului. Datorită substratului specific, acest curs de apă are un caracter accentuat de torențialitate, transportând în timpul viiturilor o cantitate mare de aluviuni. Aceste depuneri produc regulat o supraîncărcare a cursului de apă favorizând inundațiile în zonă si totodată ruperea drumului ce face accesul către Mănăstirea Petru Vodă si Mănăstirea Paltin.

Alături de mine au fost, președintele PNL Poiana Teiului Alexandru Chirilă și colegul Vasile Scripcaru, domnul senator Eugen Țapu-Nazare , primarul Tifui Dumitru Bogdan de la Fărcasă, domnii sub-prefecți ai județului Neamț, Iulian Jugan și Adrian Ciobanu, domnul comisar șef al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan, șeful gărzii forestiere Neamț, Vlad Vieru dar și reprezentanți ai Administrației Naționale a Apelor Române.

De asemenea la întâlnire a participat si părintele stareț Hariton Negrea de la Mănăstirea Petru Vodă , cu care am avut o discutie consistenta despre solutia vizând rezolvarea acestei probleme si i-am făcut o promisiune , atât eu cât si domnul ministru Mircea Fechet, ca se vor aloca fondurile necesare pentru corectia pârâului Bolătău si în viitor nu vom mai avea situatii neplăcute provocate de inundații.” – a spus George Lazăr

Lazăr a promis că se vor aloca fondurile necesare pentru acest proiect, subliniind importanța Mănăstirii Petru Vodă ca punct de atracție turistic și spiritual pentru județul Neamț.

Acesta a avut o discuție consistentă cu părintele stareț Hariton Negrea de la Mănăstirea Petru Vodă despre soluția propusă și a făcut o promisiune fermă privind alocarea resurselor necesare.

În plus, Lazăr a evidențiat rolul esențial al județului Neamț în promovarea turismului monahal și spiritual, având cele mai multe mănăstiri și biserici din România.

„Este o binecuvântare să avem în județ asemenea obiective de turism religios, dar este in acelasi timp mare păcat, că de ani de zile, nu s-au luat măsurile cuvenite pentru a rezolva problema inundațiilor si a pagubelor provocate.

Domnul ministru ne-a asigurat că anul viitor vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a accesa fondurile destinate studiilor și apoi pentru a implementa proiectelul de regularizare a pârâului.

Suntem hotărâți, suntem încrezători și ne vom implica în beneficiul oamenilor din Poiana Teiului, a credinciosilor care vin în vizită la Mănăstirea Petru Vodă și care au nevoie de un acces modern si facil.

E de mentionat ca Mănăstirea Petru Vodă din judetul Neamt, este in primele locașuri de cult din România ca număr de vizitatori pe care îi primeste anual si e mare păcat că nu sunt asigurate conditiile decente de acces.

Judetul nostru se mândreste cu cele mai multe mănăstiri si biserici din România, cu locuri incârcate de spiritualitate si cu părinti rugători si cu mult har.
Haideti să dezvoltăm Neamțul si să fim la loc de cinste pe harta României, să dezvoltăm circuitele turistice între locașurile de cult și să ne promovăm asa cum ar trebui turismul monahal.

Si mai fac o promisiune si așa să-mi ajute Dumnezeu, anul viitor, ca președinte al Consiliului Județean Neamț mă voi preocupa să se realizeze si asfaltarea căii de acces către Mănăstirea Peteu Vodă, pentru că asa e normal, să sprijinim pe de o parte locașurile de cult din Neamt dar si turismul.” – a mai precizat Lazăr

PUBLICITATE