George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Sume record pentru dezvoltarea Neamțului, alocate de Guvernul Ciucă”

Județul Neamț va primi, prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, suma totală de 1.379.257.306 lei (circa 276 milioane de euro) – transmite președintele PNL Neamț, George Lazăr

Banii vor fi alocați pentru investiții sustenabile în proiecte de alimentare cu apă a localităților, racordare la rețeaua de canalizare și infrastructură rutieră. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Este vorba despre necesități de bază ale județului, prin asigurarea cărora nivelul de trai al nemțenilor va cunoaște o creștere semnificativă, la înălțimea standardelor unei Românii dezvoltate.” – a declarat președintele PNL Neamț

Din suma totală alocată județului Neamț, 591.110.274 lei vor fi direcționați către lucrări  de alimentare cu apă și racordare la rețeaua de canalizare, iar 788.147.032 lei vor finanța proiecte pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor și podurilor, pentru toate localitățile din perimetrul județului, mai exact 78 de comune, 3 orașe și 2 municipii.

„Sumele alocate la nivel național prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost aprobate de Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă indiferent de culoarea politică a primarilor, proiectele fiecărui județ fiind finanțate în funcție de numărul de locuitori și de nevoile fiecărei comunități.

Este un exemplu de guvernare responsabilă și serioasă, care prioritizează dezvoltarea comunităților locale și respectă planul liberal de modernizare a României.

Am susținut în totalitate acest proiect, de la bun început. Investițiile care se vor face prin Programul Național de Investiții sunt cruciale pentru modernizarea tuturor regiunilor țării noastre și echilibrarea decalajelor de nivel socio-economic dintre mediul rural și cel urban. 

Guvernul a oferit o soluție aplicată pentru una dintre cele mai serioase probleme ale României: subdezvoltare zonelor rurale.

Alături de colegii mei, parlamentari PNL, Eugen Țapu-Nazare și Laurențiu Leoreanu, am întreprins toate demersurile instituționale la Guvernul României, pentru a obține sumele necesare pentru județul Neamț. Apreciez mobilizarea de excepție a primăriilor nemțene, care au realizat proiecte sustenabile și bine puse la punct.

Localitățile noastre au nevoie de utilități de bază, care să le asigure nemțenilor confortul necesar, dar și oportunități de muncă și condiții adecvate pentru desfășurarea activității lucrative. Eforturile făcute nu au rămas fără rezultat.

Beneficiem de un program bine construit, care oferă pârghiile financiare necesare concretizării proiectelor realizate de primării. Județul Neamț este astăzi beneficarul unei finanțări istorice, cea mai mare din urltimii 32 de ani, prin sprijinul Guvernului Ciucă și implicarea echipei liberale în procesul de modernizare și dezvoltare a județelor României. 

În 2022, este o normalitate ca orice localitate din România să dispună de rețele de apă și canalizare și de o infrastructură rutieră de cea mai bună calitate. Am primit resursele necesare; am încredere absolută în responsabilitatea și spiritul întreprinzător al tuturor decidenților locali nemțeni.” – a mai transmis George Lazăr

PUBLICITATE