George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Masă caldă pentru aproape 5.000 de elevi nemțeni”

Educația reprezintă o prioritate pentru Partidul Național Liberal și niciun efort în această direcție nu este prea mare. Investițiile în educație se întorc în comunitate, iar beneficiile se regăsesc pe termen lung. Important este să găsim toate pârghiile la nivel local și central, pentru a încuraja mersul la școală, pentru a reduce abandonul școlar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru anul școlar 2022-2023, aproape 5.000 de elevi din județul Neamț vor beneficia de o masă caldă. Mă bucur că solicitările noastre, ale celor din PNL Neamț, au găsit ecou favorabil la premierul liberal Nicolae Ciucă și la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ele s-au concretizat în alocarea sumei de 12,22 milioane de lei pentru finanțarea  unei mese calde de care vor beneficia, zilnic, pe parcursul întregului an școlar, 4.821 de elevi nemțeni, din localitățile Răucești, Petricani, Rediu, Timișești, Bahna și Roman.

Un alt aspect extrem de important este acela că solicitările noastre au avut în prim plan elevii și nu apartenența politică a primarilor care conduc localitățile incluse în acest program. Educația, alături de alte domenii prioritare, nu trebuie să aibă culoare politică.

Totodată, acest demers al PNL Neamț ar trebui să se constituie și într-un model de bune practici pentru PSD Neamț, la alocarea fondurilor bugetare. Comunele din județul Neamț nu trebuie împărțite în comune PNL și PSD, roșii și galbene, iar alocările bugetare trebuie să se facă în funcție de priorități, programe și proiecte.

George Lazăr
Președinte PNL Neamț

PUBLICITATE