George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Ghinionul roșu al județului Neamț, PSD, împarte banii publici după culoarea politică a primarilor și interesele personale!”

Comunicat de presă – George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Ghinionul roșu al județului Neamț, PSD, împarte banii publici după culoarea politică a primarilor și interesele personale!”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Domnul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, s-a grăbit în acest an cu alocările bugetare pentru localitățile județului Neamț, care dăunăzi se făceau la finele anului, în lunile septembrie și decembrie. Vă este teamă, domnule Arsene, că banii nu vor ajunge unde trebuie dacă-i împarte altcineva? Sau poate vă temeţi că nu vă vor mai fi executate ordinele după 1 martie?

Oricare ar fi răspunsul, ce e mai dureros pentru nemțeni este că PSD-ul, prin liderul său interpus, Vasilică Harpa și președintele CJ, Ionel Arsene, nu face rabat de la vechile metehne și împarte banii nemțenilor ca pe propria moșie.

Alocarea bugetară din acest an nu ține cont de nicio normă legală sau de criterii obiective precum mărimea UAT-urilor, numărul de locuitori sau cofinanțările primăriilor la proiectele europene. Banii, în schimb, ajung cu prisosință la vistieriile primarilor PSD, în timp ce restul localităților nemțene cu primari de alte culori politice, ghinioniste, sunt păgubite de sume importante, care ar fi ajutat la modernizarea și rezolvarea unor probleme de ordin local.

Cele mai mici localități ale județului Neamț, roșii pe harta politică, bineînțeles, primesc sume impresionante în urma alocării bugetare din acest an: 500.000 de lei pentru comunele Păncești și Ghindăoani, care nu depășesc 1000 de locuitori fiecare, 800.000 de lei pentru Dobreni, unde numărul locuitorilor este de 1500 de persoane. Poate ne-am bucura și noi că localitățile județului sunt atât de bine finanțate, dacă acestă alocare n-ar fi discreționară, în defavoarea tuturor „ghinioniștilor” care nu se află în sfera de interes a domnilor Harpa și Arsene. Comunele Timișești și Bicaz Chei primesc, prin „mărinimia” domnului președinte al CJ, suma de 50.000 lei fiecare, în ciuda performanțelor domnilor primari, care au implementat proiecte importante și au atras finanțări europene de milioane de euro. De ce, domnilor Harpa și Arsene, le luați dreptul acestor localități să se dezvolte în ritm egal cu cele conduse de acoliții dumneavoastră?

Cum este posibil ca municipiile Piatra Neamț și Roman să primească suma de 300.000 lei fiecare, mult mai puțin decât o comună cu primar PSD de 1000 de locuitori? Asta reprezintă o bătaie de joc față de peste 120.000 de locuitori care primesc mai puțini bani la un loc decât o comună psd-istă cu 1000 de locuitori. Și asta în timp ce moșia domnului Harpa, orașul Târgul Neamț, a primit suma impresionantă de 1.000.000 lei, cât două municipii și șase comune, mai exact. Vorba aia, cine-mparte, parte-și face!

În ultimii 8 ani, orașul Târgul Neamț a primit zeci de miliarde de lei, însă nu arată nici ca Oradea, nici ca Brașovul, nici ca vreo altă mare metropolă din Europa și nici câinii nu se plimbă cu covrigi în coadă pe străzi! Unde s-au dus aceste sume enorme investite de PSD din bani publici? La această întrebare va trebui să răspundă într-o zi domnul Vasilică Harpa și clientela sa politică, locuitorilor din Târgul Neamț, la alegerile din 2024. Pentru că în lumea civilizată o primărie se conduce transparent, printr-un sistem managerial modern și nu ca pe timpuri, ca pe o secție de miliție de la colțul străzii. Domnule Harpa, nu mai merge cu „oamenii închid ochii” și „las`că ne-nțelegem noi”, nu mai merge să păcălești nemțenii cu snoave și brașoave.

Dumneavoastră, aceste minți luminate ale PSD Neamț, vă bateți joc de nemțeni de ani de zile fără nici cea mai mică jenă și apoi vă fotografiați lângă biserici și invocați divinitatea, dar nu vă mai crede nimeni. Sunt convins că la biserică vă învață să fiți mai curați și mai buni și nu să fiți oameni răi, să umiliți primarii care așteaptă cu orele pe la ușile dumneavoastră și nici să împărțiți județul în oameni care contează și care nu, în funcție de interesele personale ale dumneavoastră și de culoarea politică. Dar există, cu siguranță, o lege a echității şi a compensației și tot ceea ce le faceți nemțenilor vi se va întoarce.

Noi vă dorim o primăvară frumoasă, domnule Arsene, în speranța că veți avea timp să meditați la toate meschinăriile pe care le-ați făcut împotriva oamenilor din județul Neamț!

George Lazăr, președinte PNL Neamț

sursa foto: PNL Neamț
PUBLICITATE