George Lazăr, președinte PNL Neamț: Bani mai mulți pentru modernizarea drumurilor și pentru extinderea rețelei de gaz

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, a transmis cele mai importante decizii adoptate, ieri, de Premierul Nicolae Ciucă în ședința de guvern.

„Dezvoltarea comunităților locale prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, prioritate pentru Guvernul condus de PNL. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul pentru Programul Anghel Saligny va fi suplimentat cu 15,5 miliarde lei, pentru a acoperi toate cererile care vin din țară.” – a transmis George Lazăr

Banii vor fi utilizați pentru modernizarea drumurilor și pentru extinderea rețelei de gaz. Bugetul întregului program ajunge astfel la 65 miliarde lei.

„Pentru PNL, dezvoltarea comunităților locale mici a fost întotdeauna o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României: drumuri asfaltate și extinderea rețelei de gaz.” – a mai spus președintele PNL Neamț

Aprobat anul trecut, programul Anghel Saligny a beneficiat în ședința de astăzi de o suplimentare cu aproximativ 15,5 miliarde: 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze.

În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde lei și aceasta va viza mai ales, modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze.

Vorbim de perioada 2021-2028, iar suma de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.

PUBLICITATE