George Lazăr, președinte PNL Neamț: ,,A fost desemnat și constructorul lotului Bacău – Pașcani, parte integrantă din A7”

Comunicat de presă – George Lazăr, președinte PNL Neamț: ,,A fost desemnat și constructorul lotului Bacău – Pașcani, parte integrantă din A7”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Construcția Autostrăzii A7, Autostrada ,,Moldova”, devine o certitudine prin desemnarea câștigătorului ultimului lot scos la licitație, Mircești – Pașcani. Antreprenorul român UMB Spedition, reprezintă o garanție a finalizării acestui obiectiv, care va lega Moldova de sudul țării.

Constructorul român, unul din cei mai serioși și performanți în domeniul construcției și al infrastructurii rutiere are la dispoziție 30 de luni și 1,76 miliarde de lei, fonduri obținute prin PNRR, pentru realizarea acestui tronson, care va include inclusiv realizarea a 38 de poduri și pasaje.

Prin desemnarea câștigătorului acestui ultim tronson, întreaga lungime de 320 de kilometri intră în execuție, Autostrada”Moldova” fiind unul din obiectivele asumate de Partidul Național Liberal.

Lucian Bode a fost primul ministru al Transporturilor care a inclus acest obiectiv în strategia națională de dezvoltare, dar și cel care a pregătit întreaga documentație în vederea obținerii finanțării prin PNRR. Toate demersurile sale au fost susținute ulterior de premierul Nicolae Ciucă, astfel că, astăzi, acest obiectiv este cu un pas mai aproape de finalizare.

La nivel local, regional, împreună cu senatorul Eugen Țapu-Nazare, am urmărit îndeaproape realizarea acestui obiectiv. Aproape săptămânal am fost prezenți la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, pentru a debloca și a impulsiona ritmul de accelerare al Autostrăzii ,,Moldova”. De asemenea, am participat la ședințele de progres, și am fost parte la acțiunile de deblocare a unor situații delicate, chiar critice.

Astăzi, acest obiectiv devine relitate, iar aceasta este una din cele mai bune vești pe care milioanele de români din zona Moldovei le pot primi.

Este o datorie de onoare să le mulțumesc public premierului Nicolae Ciucă, fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, pentru implicare și pentru hotărârea de a include și Moldova pe lista regiunilor care au nevoie de dezvoltare.

George Lazăr
Președinte PNL Neamț

PUBLICITATE