George Lazăr (PNL Neamț): ”Semnăturile nemțenilor îl vor obliga pe Ionel Arsene să înceteze bătaia de joc la adresa cetățenilor din zona Luțca”

Se împlinesc două luni de la prăbușirea podului de la Luțca, un dezastru care a fost la un pas de a se solda cu victime omenești. Deși conduce Consiliul Județean Neamț, beneficiar al lucrării, Ionel Arsene a preferat tăcerea pe marginea acestui subiect, iar preocupările sale au virat către găsirea vinovaților, oricine în afară de el și de subordonații săi implicați în urmărirea lucrărilor.  

Fără să-i pese de adevărata dramă a locuitorilor din zonă, nevoiți să ocolească kilometri întregi, Ionel Arsene a refuzat inclusiv oferta Ministerului Apărării Naționale de a construi, în regim de urgență, un pod pe piloni. Cu bună știință a mințit cu privire la sumele solicitate de minister, în realitate mult mai mici, și a preferat să aloce bani pentru cu totul alte scopuri. La fel de dezinteresat este și Adrian Niță, prefectul județului Neamț, care, în două luni de la tragedie, nu a fost în stare nici măcar să dea dispoziție de montare a unui semafor la intersecția din Gâdinți, loc în care se produc frecvent accidente. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

PNL Neamț, prin consilierii județeni, a decis depunerea unui proiect de hotărâre de consiliu județean, prin care Ionel Arsene să accepte oferta Ministerului Apărării. În paralel cu această inițiativă, PNL Neamț a demarat și o campanie de strângere de semnături, în teren și în mediul online, pentru a-l face pe Ionel Arsene să înțeleagă că oamenii chiar au nevoie de un pod pe care să circule. Este un demers perfect legal, care vine în sprijinul zecilor de mii de nemțeni afectați de această tragedie.

În calitate de președinte al PNL Neamț, împreună cu colegii mei parlamentari, Laurențiu Leoreanu și Eugen Țapu-Nazare, am discutat cu premierul Nicolae Ciucă. Acesta și-a dat acceptul pentru construirea unui nou pod, iar sumele necesare se vor regăsi în proiectul de buget pe anul 2023. Este un proces de durată care necesită timp, de aceea, acum, este nevoie de un pod pe piloni, construit de Ministerul Apărării, pe care pietonii și autoturismele să circule în condiții de siguranță. 

Îi invit pe toți nemțenii care sunt de acord cu acest demers, să semneze petiția inițiată de PNL Neamț pe https://www.petitieonline.com/urgent_semneaz_pentru_un_nou_pod_la_lutca, sau în teren, când se întâlnesc cu voluntarii implicați în această acțiune. Toate semnăturile înregistrate vor însoți proiectul de hotărâre inițiat de PNL Neamț, iar Ionel Arsene nu-și va mai permite să-și bată joc de cetățenii din zona Luțca. 

George Lazăr,
Președinte PNL Neamț

sursa foto: PNL Neamț
PUBLICITATE