George Lazăr: „Guvernul Ciucă oferă 185 de milioane de euro pentru crescătorii de animale”

Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, oferă 185 de milioane de euro pentru crescătorii de animale. – anunță președintele PNL Neamț, George Lazăr.

Potrivit acestuia, măsura vine în sprijinul direct al crescătorilor de animale și încurajează creșterea producției de alimente de marcă românească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Este o perioadă în care este important să protejăm producătorii din sectorul zootehnic și să ne asigurăm că aceștia au pârghiile necesare pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții.” – a transmis George Lazăr

Plafoanele alocate, de către Guvernul României, schemelor de sprijin în sectorul zootehnic sunt următoarele:

  • 1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de apă;
  • 13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;
  • 99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
  • 71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;
  • 54.000 euro, pentru specia viermi de mătase.

Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate acorda plăți în avans, începând cu data de 16 octombrie 2022, în cadrul schemelor de plăți directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene.

De pe 2 decembrie 2022, APIA va realiza plățile corespunzătoare diferenței între plafonul alocat fiecărei plăți și sumele calculate și acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăți în avans.

Plățile se vor face în lei, la cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022.

„Partidul Național Liberal sprijină în mod direct sectorul zootehnic prin măsuri financiare concrete, care vor impacta pozitiv activitatea tuturor crescătorilor de animale din România.” – a mai spus președintele PNL Neamț

PUBLICITATE