George Lazăr, despre candidatura lui Vasile Panaite: „nu putem susține o astfel de tipologie umană”

Actuala conducere a PNL Neamț a transmis, astăzi, un mesaj categoric de susținere a primarului Andrei Carabelea la șefia organizației municipale, în detrimentul contracandidatului Vasile Panaite („Piti”).

Într-o conferință de presă (la care au participat președintele interimar al PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare dar și candidatul pentru șefia filiale județene, prefectul George Lazăr), actuala conducere a partidului a anunțat că îl va sprijini pe primarul municipiului Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebat de ce nu îl susține pe Vasile Panaite, prefectul George Lazăr a prezentat presei trecutul „nu tocmai moral” și istoria angajamentului acestuia cu fosta Securitate din perioada comunistă.

„Nu pot să-l susțin pe domnul Panaite, cu toate că întâmplarea a făcut să ne fie, cumva, coleg în același partid, pentru că are un trecut nu tocmai moral.

După cum bine știți, în regimul lui Nicolae Ceaușescu, chiar în anul 1989, mai exat pe 17 iulie, dumnealui a semnat un angajament cu Securitatea, având numele conspirativ de colaborator «Eduard» sau «Edmond».

Sunt note date de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Dumnealui avea, din datele furnizate ofițerului de securitate, legătură cu practica de producție efectuată de elevii Liceului de Chimie, unde dânsul era elev.

Deci, o persoană cu o astfel de moralitate, la o vârstă fragedă, când dumnealui avea considerații de a colabora cu Securitatea și de a-și «turna» la Securitate foștii colegi de liceu, e o moralitate îndoielnică, o filosofie retrogradă, pe care eu nu o pot susține, nu sunt adeptul unor asemenea derapaje din partea cuiva. 

Noi, cei din PNL, suntem oameni integri, serioși, oameni care nu putem susține, mai ales pentru funcții de conducere, o astfel de tipologie umană.” – a spus George Lazăr

PUBLICITATE