Gazduire web pentru adresa de mail personalizată în 3 pași simpli

Deși este un avantaj de care ne bucurăm în fiecare zi, înregistrarea unei adrese de email nu este un proces în care să investim foarte mult timp.

În prezent, nu mai poți să te prezinți ca o companie de încredere dacă adresa te de email încă este numeletau@yahoo.com, deci trebuie să luăm atitudine. Vei avea nevoie de găzduire web și câteva minute de răbdare, dar îți garantăm că poți să îți personalizezi adresa de mail urmând 3 pași simpli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Înregistrează un nume de domeniu
  • Alege un serviciu de găzduire web
  • Alege un nume pentru viitoarea ta adresă de mail personalizată
  • Înregistrează un domeniu nou

Pentru a înregistra un domeniu, va trebui mai întâi să alegi un furnizor de domenii, iată ce trebuie să iei în considerare:

  • Ai foarte mare grijă la costuri, de obicei furnizorii îți prezintă un cost cât mai mic, dar nu uita că domeniul expiră dacă nu este achitat anual.
  • Serviciile de support – Furnizorul tău de găzduire web trebuie să fie dispus să îți ofere support și ajutor în procesul de configurare al adresei de email
  • Control total asupra numelui domeniului tău – După ce îți rezervi numele de domeniu, trebuie să ai control 100% asupra lui. Unii furnizori îți vor restricționa anumite drepturi argumentând că poți folosi domeniul doar pentru serviciile lor. Îți recomandăm ca toate domeniile.ro să fie înregistrate direct la rotld.ro pentru control absolut.

Cum alegi un domeniu potrivit?

În funcție de nevoia pentru care alegi numele de domeniu, poți alege una dintre opțiunile următoare:

  • Numele personal (Ex: popescuion.com)
  • Numele de familie (Ex: popescu.com)
  • Numele brandului/porecla (Ex: ionblog.com)
  • Numele companiei: (Ex: sitebunker.com)

Imediat ce ți-ai format o idee despre cum vrei să arate domeniul tău, este timpul să cauți variantele cele mai bune. De ce spunem asta? Pentru că este o șansă foarte mare ca numele ales inițial să fie deja rezervat de altcineva. Sunt milioane de domenii înregistrate și este foarte probabil să fie nevoie să încerci mai multe variante de domenii până când îl vei găsi pe cel potrivit.

  • Alege un serviciu de gazduire web

Sunt șanse foarte mari ca furnizorul tău de domenii să îți poată oferi și acest tip de serviciu, dar ai și opțiunea de a te conecta la domeniul tău folosindu-te de alt furnizor de hosting. Asigură-te că indiferent de furnizorul pe care îl alegi, acesta oferă prețuri corecte, că securitatea este o prioritate, dar și că vei primi destul spațiu de stocare. 

Ai de ales între două tipuri de servicii când vine vorba de o adresa de email personalizată. Să poți face forward sau să creezi căsuțe de mail. Un regim de forward va trimite orice mesaj primit de adresa da personalizată către o altă adresa pe care o deții.  O căsuța de mail îți va putea oferi oportunitatea să și trimiți, dar să și primești mesaje pe adresa ta personalizată.

  • Gazduire web – Creează numele căsuței de mail

Folosind numele domeniului platforma cPanel, zPanel, Plesk, etc, poți crea un număr nelimitat de nume de căsuțe pentru mesaje. De obicei, aceste nume sunt folosite sau alese în funcție de reprezentativitate. Un exemplu pentru o companie de servicii de găzduire: [email protected] / gă[email protected] / [email protected] .

Poți crea ce nume de căsuțe de mail îți doreșți atât timp cât îți favorizează eficientizarea comunicării cu persoanele sau clienții din lista ta de contacte. Atenție la acest aspect. Unii provideri de hosting limitează numărul căsuțelor de mail, dar și spațiul de stocare al acestora.

Sperăm că articolul ți-a fost de ajutor, dacă ai nevoie de asistență în a găsi un domeniu, un serviciu de găzduire web sau orice alte informații, nu ezita să ne contactezi. Am fi mai mult decât fericiți să îți recomandăm soluții în care credem.

PUBLICITATE