Gata cu „sardinele din microbuz”! Poliția a început controlul la numărul de locuri


În această dimineață, în urma unui control în trafic efectuat de polițiștii rutieri, un bărbat de 43 de ani, din Tarcău a fost sancționat contravențional cu amendă de 630 de lei pentru transportul mai multor persoane decât numărul locurilor prevăzute în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au efectuat un control pe DN 15, în localitatea Pângărați oprind în trafic un microbuz în regim de transport elevi, condus de bărbatul de 43 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în microbuz se aflau 28 de elevi, cu 12 mai mult decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 148 pct.2 din HG 1391/2006.


În urma aspectelor semnalate, astfel de acțiuni vor fi organizate pe raza întregului județ pentru sancționarea abaterilor săvârșite de această categorie de participanți la trafic, având în vedere siguranța elevilor transportați. Precizăm faptul că polițiștii au instruit periodic conducătorii de microbuze în regim de transport elevi cu privire la obligațiile pe care trebuie să le respecte pentru evitarea oricăror evenimente negative.

PUBLICITATE