Gafă în cazul surorii nemțeanului răpit de Al-Qaeda

O gafă majoră a autorităţilor a pus-o într-o situaţie delicată pe sora lui Iulian Gherguț,nemțeanul deținut de cinci ani și jumătate de Al-Qaeda în Mali.

După ce i-a cerut ajutor preşedintelui Iohannis, aceasta a ajuns să fie audiată la DIICOT. Totul s-a dovedit a fi o mare confuzie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit Libertatea, totul a plecat de la un mesaj adresat președintelui României.

Pe 31 decembrie 2019, cu câteva ore înainte de trecerea în Noul An, Elvira Gherguț i-a scris lui Klaus Iohannis pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Pe 17 ianuarie a primit în căsuța poștală un e-mail de la Președinția României, în care era informată că petiţia a fost trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe 4 februarie 2020 a primit răspuns de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) – Direcția de Investigații Criminale: „Petiția dumneavoastră face obiectul unui dosar penal care este instrumentat în mod direct, conform competenței, de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.”

Pe 12 februarie 2020, sora bărbatului răpit de Al-Qaeda primește o citație de la DIICOT. Femeia de 54 de ani, care locuiește la Roma, fiind stabilită în Italia de 20 de ani, s-a urcat în avion și s-a prezentat la DIICOT, conform citației primite.

Un domn tânăr și rece m-a întrebat: ‘Ați știut că fratele dumneavoastră a făcut trafic de droguri în 2016-2017?’. Am rămas fără cuvinte. Cum se poate așa ceva, când fratele meu este răpit din 2015? Atunci, domnul procuror a început să mă întrebe data nașterii fratelui meu, cum o cheamă pe mama. Imediat și-a dat seama că este vorba despre o altă persoană, pe care o chema tot Gherguț, dar nu mai știu cum„, povesteşte femeia, potrivit sursei citate.

Vezi articolul integral AICI

Iulian Ghergut, originar din Traian, comuna Sabaoani, judetul Neamt, traieste din 4 aprilie 2015 o adevarata dramă (vezi articolul – AICI).

Acesta a plecat de acasă încă de tânăr cu speranța că își va face o carieră militară și va aduna suficienți bani pentru a se întoarce într-o bună zi acasă.

Potrivit apropiaților acestuia, Iulian visa ca după retragerea din domeniul militar să își cumpere o casă și să trăiască liniștit în România.

Mai mult, vecinii familiei sale din satul Traian comuna Săbăoani spun că bărbatul de 39 de ani s-a căsătorit anul trecut cu o tânără din București.

Iulian Gherguț,  lucra de mai mulți ani în Africa, fiind cunoscut ca un apropiat al lui Horațiu Potra.

Gherguț coordona dispozitivele de securitate de la o mină aparținând Pan African Minerals, a lui Frank Timiș.

PUBLICITATE