I.G.P.R.: Un bar cu păcănele, din județul Neamț, amendat de polițiști

Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, a continuat activitățile de verificare în domeniul sistemelor de securitate privată.
Au fost organizate aproape 370 de acțiuni, în urma cărora au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășeste 374.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 15 – 22 noiembrie 2017, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și respectarea legislației din domeniul sistemelor de securitate privată.

Polițiștii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare și au verificat licenţele societăţilor specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare şi funcţionare.

În acest context, au fost organizate 369 de acțiuni, la care au participat 1.383 de polițiști, acțiuni în cadrul cărora au fost verificate 2.805 de obiective.

În urma controalelor effectuate, au fost constatate 6 infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 18 persoane. De asemenea, pentru neregulile depistate, au fost aplicate 434 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășeste 374.000 de lei.

Exemplu:

– În urma verificărilor efectuate de polițiștii din Neamț s-a constatat că un agent economic nu a luat măsuri de implementare a cerințelor minimale de securitate, în incinta barului funcționând 3 aparate slot-machine.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile H.G. nr.301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

PUBLICITATE