(FOTO) Furtună în Neamț – Copaci căzuți peste mașini și fire electrice, localități fără curent (11 iulie)

Codul galben și portocaliu de furtună care s-a abătut asupra județului Neamț a produs primele pagube.

Potrivit ISU Neamț, echipajele de intervenție desfășoară următoarele misiuni:

  • (ora 18:00) – SVSU Răucești intervine cu un utilaj pentru degajarea unui copac căzut pe firele rețelei electrice în localitatea Răucești.
  • Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman intervin în municipiul Roman pe strada Mihai Viteazul (în zona Cimitirului Central) pentru degajarea unei crengi căzută peste un autoturism parcat. (ACTUALIZARE: În momentul în care au căzut crengile peste autoturism se aflau două persoane. Un bărbat s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. După ce au fost îndepărtate crengile, din autoturism a fost evacuată o femeie de aproximativ 55 de ani. Aceasta a refuzat asistența medicală.)
  • Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Războieni și E.ON intervin în localitatea Valea Albă pentru degajarea unui copac căzut peste firele rețelei electrice.
  • (ora 18:30) – SVSU Dragomirești intervine cu un buldoexcavator în localitatea Mastacăn pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.
  • Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț intervine în localitatea Baratca (comuna Bârgăuani) pentru degajarea unor copaci căzuți pe DN 15 D.
  • (ora 18:45) – Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, Delgaz Grid ne-a informat că la ora 18:00 localitățile Grumăzești, Toplița, Târpești, Țolici, Oșlobeni, Ghigoiești, Bahna Mare și Botești sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 3769 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea defecțiunilor.
  • SVSU Gherăești intervine cu un buldoexcavator în localitatea Gherăeștii Noi pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil (E 85).
Știre în curs de actualizare, în funcție de intervențiile ISU Neamț…

Reamintim că mai multe localități din Neamț se află sub avertizare meteo imediată COD PORTOCALIU și GALBEN de furtună (vezi articolul AICI)

Valea Albă

PUBLICITATE