Furtună cu pagube în Neamț. Intervențiile pompierilor (20 august)

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au intervenit astăzi, 20 august, în trei localități pentru a gestiona situațiile critice după furtunile care s-au abătut asupra județului nostru în ultimele ore.

Într-o acțiune coordonată de Garda II Poiana Teiului, patru porci au fost evacuați cu succes dintr-o gospodărie din satul Dreptu.

Cantitatea mare de apă adusă de ploaie a străbătut proprietatea, transportând aluviuni care au blocat calea către adăpostul animalelor. Pompierii au acționat prompt pentru a asigura siguranța porcilor și pentru a-i muta într-un loc protejat.

În comuna Farcașa, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru degajarea aluviunilor de pe un drum comunal din satul Stejaru. Această acțiune a facilitat accesul și a contribuit la înlăturarea riscurilor de inundații în zonă.

Totodată, în comuna Tașca, echipa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție reușită pentru decolmatarea unui podeț. Această măsură a permis evacuarea rapidă a apei dintr-o curte inundată, limitând astfel pagubele.

PUBLICITATE