Furau biciclete de lux din Belgia și le vindeau într-un magazin din Piatra-Neamț

La sfârșitul verii 2017, Poliția Judiciară Federală (PJF) din Hal-Vilvorde a identificat și monitorizat o bandă de hoți din România și Moldova. După un furt comis într-un magazin de biciclete de lux din Kampenhout, oamenii legii au putut stabili legături cu fapte similare din magazine situate la Beernem, Wetteren, Eghezée, Beringen, Diest, Lebbeke, Grammont, Florennes şi Waremme. – notează 7sur7.be

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La 22 decembrie 2017, Poliția a reușit să recupereze o serie de biciclete furate de la Florennes. Acestea au fost ambalate și depozitate într-un autobuz destinat României. Pe 16 ianuarie, trei presupuși membri ai grupului au fost arestați. Unul dintre șoferii de autobuz a fost apoi reținut la București înainte de a fi predat Belgiei și apoi eliberat pe cauțiune.

La începutul lunii aprilie, anchetatorii belgieni s-au deplasat în România, iar împreună cu Poliția din România l-au prins. În magazinul său din Piatra-Neamț, au găsit 56 de biciclete.

Pe 30 iulie, bicicletele furate din Belgia s-au întors acasă, la proprietari„, a declarat purtătoarea de cuvânt Carol Vercarre. „Valoarea lor a fost estimată la 40.000 de euro„, a spus ea.

PUBLICITATE