Frumusețile județului Neamț, expuse la Palatul Parlamentului (FOTO)

Peisajul monahal şi cultural din Vânători-Neamţ, cu tot ceea ce înseamnă el – schituri, mănăstiri, tradiţii, meşteşuguri, portul oamenilor care trăiesc în zonă – toate acestea au fost prezentate într-o amplă expoziţie, găzduită astăzi, 11 mai, de Parlamentul României.

Acest eveniment de promovare a fost organizat de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ și Consiliul Județean Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt fericit că județul nostru a mai fost o dată în prim-planul vieții publice, cu această expoziție. Reprezentanții Parlamentului României și ai instituțiilor centrale au avut ocazia de a vedea acest „Colț de Rai“ care este județul Neamț, cu tot ceea ce înseamnă tradiții, meșteri populari, peisaje și, nu în ultimul rând, liniștea și farmecul vieții monahale.

Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment cultural, doamnei deputat Oana Bulai, care a intermediat promovarea zonei noastre în cea mai importantă instituție din țară și, nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care ne-au onorat cu prezența la expoziție.

Felicitări celor de la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ pentru continua lor activitate de promovare a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, dar și pentru punerea în valoare a frumuseților locurilor noastre!” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

PUBLICITATE