Freelancing: Top 3 job-uri PROFITABILE la care poti fi propriul tau sef!

Te-ai saturat de munca la birou? Iti doresti o schimbare? Freelancing-ul poate fi solutia cea mai buna pentru tine! In functie de competentele si abilitatile tale, poti deveni propriul tau sef!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Freelancer-ul este persoana care lucreaza independent, pe cont propriu, la diferite proiecte, cateodata avand clienti multipli. Exista mai multe avantaje pentru a deveni  freelancer, precum faptul ca vei capata independenta in ceea ce priveste  programul, dar si castigul obtinut. Iti poti crea un portofoliu cu proiectele la care ai lucrat si pe care le-ai facut pana acum, iar in acest fel, le vei putea prezenta potentialilor clienti munca ta!

Descopera care sunt cele mai profitabile domenii in care poti activa ca freelancer!

  • Web Development si Design grafic

Domeniul IT este un domeniu in continua dezvoltare, foarte profitabil. In spatele acestuia se afla foarte multa munca, dar pentru cei pasionati de calculatoare, aplicatii si Internet, este cea mai potrivita alegere! Web developer-ul (programatorul) este cel care se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor web, iar job-ul sau presupune foarte multe cunostinte tehnice. Pentru adeveni freelancer, vei avea nevoie, in primul rand, de un calculatorperformant! Din acest motiv, intretinerea periodica si reparatiile rapide de la Salut IT sunt necesare. Principalul instrumentde care te vei folosi in acest domeniu este calculatorul, asa ca trebuie sa te asiguri ca acesta functioneaza la capacitate maxima, intotdeauna! Evita situatiile neplacute in care nu vei atinge deadline-ul la timp din cauza problemelor tehnice. De asemenea, va trebui sa ai instalate pe device-ul tau programe specifice, precum Java sau Dreamweaver si sa lucrezi cu usurinta in ele. Acelasi lucruri se aplica si la designer-ii si graficienii web.

  • Freelance writing si Copywriting

Ca scriitor freelancer, poti avea o multime de oportunitati de a lucra cu diferiti clienti, din foarte multe domenii! Acest job presupune redactarea de articole si texte diverse, de la crearea versurilor pentru melodii pana la crearea materialelor jurnalistice. Si in acest domeniu vei avea nevoie de un calculator sau un laptop performant, de aceea, vezi detalii aici despre cum te poti bucura de acesta functionand la capacitate maxima. Job-ul de scriitor sau copywriter presupune ca poti redacta materiale diverse, adaptate clientilor, dar si platformelor pe care vor fi postate catre publicul larg. Poti scrie pentru site-uri, bloguri, publicatii online sau presa scrisa. De asemenea, in aceasta categorie intra si scriitorii de proza sau versuri, care doresc isi sa lanseze propriile carti. Abilitatile pe care trebuie sa le ai in acest domeniu sunt, in primul rand, creativitatea si cunostintele avansate a gramaticii in limba in care vei redacta textele, iar in al doilea rand, capacitatea de a respecta deadline-urile clientilor. Avantajul acestui job este ca poti lucra de oriunde, oricand si poti avea mai multi clienti in acelasi timp, ceea ce inseamna castiguri financiare semnificative.

  • Foto & Video

Aceasta categorie cuprinde mai multe domenii precum realizarea fotografiilor si a videourilor in sine, apoi editarea acestora si livrarea rezultatului final. Poti avea parte de un castig financiar substantial de pe urma acestui job, care a fost si va fi la mare cautare intotdeauna. Pentru asta, vei avea nevoie de aparatura de calitate, precum aparat foto, camera video si calculator pe care sa poti edita, apoi, materialele. De asemenea, vei avea nevoie de constinte in domeniul artei vizuale, dar si cunostinte tehnice ale programelor de editare, precum Photoshop. Daca esti pasionat de aceste lucruri, cu siguranta vei avea succes ca freelancer in domeniul foto & video!

Daca iti doresti o schimbare, desi este un pas important, cel mai probabil, sa lucrezi ca freelancer iti va aduce o satisfactie foarte mare! Pe langa cele mentionate, alte domenii din care poti avea parte de castiguri financiare insemnate sunt traducerile, educatia, vanzarile si marketingul, dar si arhitectura.

PUBLICITATE