[FOTO-VIDEO] Povestea României Mari la Piatra-Neamț

În anul Centenarului, Primăria Piatra-Neamț și-a propus să aducă în fața publicului ”Povestea Marii Uniri”. Evenimentul a avut loc duminică, 9 septembrie, în Piața Curtea Domnească.

La Piatra-Neamţ au loc evenimente care celebrează Centenarul Marii Uniri într-un an în care eu îmi doresc să fim mai uniţi şi să purtăm tricolorul în suflet. Vreau ca evenimentul de astăzi să reprezinte şi un omagiu adus înaintaşilor noştri, cei care prin sacrificiu ne-au lăsat România de astăzi, cei care ne-au oferit libertatea de care astăzi ne bucurăm”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul zilei s-au pus în scenă momente importante ale zilei de 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, iar cei prezenți au putut vedea arme, uniforme militare și obiecte folosite în timpul primei conflagrații mondiale de către soldații români.

Mai mult decât atât, trupele de reconstituire istorică (Garda Unirii Alba Iulia; IR 33 Cetatea Aradului; Tradiții Ostășești; Historia Renascita – „Detașamentul Mateiaș”) au pus în scenă o bătălie din Primul Război Mondial, dintre armatele română și cele ale Puterilor Centrale.

”Povestea României Mari” a continuat, la Piatra-Neamț, cu un spectacol care îmbină demonstrații de teatru, dans și muzică, ”100 de ani de istorie” și cu un spectacol artistic susținut de Ansamblul folcloric ”Floricică de la Munte”.

Ziua s-a încheiat cu o spectaculoasă videoproiecție  3D, pe clădirea Muzeului de Artă de la Curtea Domnească  care prezentat ”Povestea Marii Uniri”  în lumină și culoare.

PUBLICITATE