[FOTO-VIDEO] Neamț: Intervenție dificilă, de peste 6 ore, pentru salvarea unui belgian

Interventie dificilă, care a durat aproximativ 6 ore și 30 de minute s-a derulat duminică, 7 octombrie, pe versantul Nordic al Masivului Ceahlău, informează Salvamont Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a început în jurul orei 9:00, când Dispeceratul Național Salvamont și „112” au anunțat că în zona Polița cu Ariniș – Trecatoarea Ursului – Jgheabul Scăiuș, la altitudinea de 1700 m, un turist din Belgia a suferit un traumatism de membru inferior și se află în dificultate, poate pe cel mai dificil traseu din masiv.

Salvatorii montani din Baza Dochia s-au deplasat ca echipa de prim raspuns si au reusit in scurt timp sa localizeze victima sa imobilizeze membrul afectat si sa izoleze termic victima. Au trebuit, pe urma, sa astepte echipa de suport din Durau, deoarece traseul decis pentru evacuare avea tronsoane dificile, cu zone de stanca, pante foarte inclinate si zone accidentate, unde trebuiau facute asigurari suplimentare, existand riscul de cadere in gol atat a victimei cat si a salvatorilor. – notează salvamontiștii nemțeni.

În jurul orei 16:00, după patru ore de manevre specifice operațiunilor de salvare în abrupt, intervenția s-a finalizat și victima a fost dusă în Stațiunea Durău.

PUBLICITATE