[FOTO-VIDEO] Evenimentul ”Povestea Marii Uniri” a ÎNCEPUT la PIATRA-NEAMȚ

Astăzi, 9 septembrie, Primăria Piatra-Neamț își propune să aducă în fața publicului evenimentul ”Povestea Marii Uniri”, în Piața Curtea Domnească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul zilei se vor pune în scenă momente importante ale zilei de 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, iar vizitatorii vor putea vedea arme și obiecte folosite în timpul primei conflagrații mondiale de către soldații români.

Programul manifestării a început la ora 12:00, când a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, și prezentarea trupelor participante: Garda Unirii Alba Iulia; IR 33 Cetatea Aradului; Tradiţii Ostăşeşti și Historia Renascita – „Detaşamentul Mateiaş”.
Programul va continua începând cu ora 14:30, cu secvențe din Primul Război Mondial (reconstituire istorică), iar de la ora 17:30 „Povestea Marii Uniri” prezentată de Personalitățile Unirii și Garda Națională de la Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.
Va urma un spectacol care îmbină demonstrații de teatru, dans și muzică a acțiunii plasată între anii 1913 și 1 decembrie 1918, dar și un spectacol artistic de muzică populară patriotică (Ansamblul folcloric ”Floricică de la Munte” și interpreta Mariana Anghel). Evenimentul se va încheia la ora 20:30 cu „Povestea Marii Uniri” realizată prin intermediul  videoproiecției  3D, pe clădirea Muzeului de Artă de la Curtea Domnească.

PUBLICITATE