[FOTO-VIDEO] Datele oficiale în accidentul mortal din Neamț. Șoferul vinovat avea peste 140 km/ora

Un accident grav a avut loc sâmbătă, în jurul orei 23:30, la aproximativ 200 de metri de localitatea Turturești (spre Girov).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan, din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit faptul că un bărbat de 36 de ani, din Vânători-Neamț, care conducea un autoturism pe DN 15 (dinspre Girov spre Piatra-Neamț), a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune (impact frontal) cu un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un tânăr de 27 de ani din comuna Ștefan cel Mare.

În urma impactului a rezultat decesul tânărului de 27 de ani, rănirea șoferului de 36 de ani și a unei pasagere de 19 ani, din Ștefan cel Mare (pasageră în mașina condusă de șoferul de 27 de ani).

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. – a declarat Robert Costan

Reamintim că în urma impactului extrem de violent (în autoturismul condus de șoferul care a produs accidentul, acul vitezometrului s-a oprit la peste 140 km/ora – vezi foto), ambele autoturisme au fost proiectate în afara carosabilului. Mașina care mergea cu viteză a intrat în șanț iar celălalt autoturism pe un teren agricol.

După ce au reușit sa scoată toate cele 3 victime dintre fiare, cadrele medicale le-au preluat pe două dintre ele (pe șoferul vitezoman și pe tânara din cealaltă mașină).  Din păcate tânarul care o însoțea era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat 45 de minute dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Traficul a fost blocat aproape o oră pe ambele sensuri de mers.

PUBLICITATE