[FOTO] Piatra-Neamț: Se montează rastele pentru biciclete în toate cartierele orașului

Primăria Piatra-Neamț a achiziționat și montează în această săptămână 30 de rastele pentru biciclete în toate cartierele orașului. Proiectul cuprins în agenda municipalității din acest an își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare nepoluant și sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este doar un început al unui proiect amplu de stimulare a folosirii bicicletei pentru deplasare ca alternativă la automobil, cu avantaje multiple pentru sănătatea fiecăruia dintre noi și pentru oraș. Avem în pregătire un proiect de mobilitate urbană prin care vom realiza în Piatra-Neamț o rețea de piste pentru bicicliști care va lega toate zonele orașului, proiect care va fi depus pentru finanțare prin fonduri europene. Investiția cuprinde și un sistem de bike sharing cu stații pentru biciclete în punctele importante. – a declarat primarul Dragoș Chitic

Câteva dintre punctele în care se montează acum rastele pentru biciclete sunt: Gara, Curtea Domnească, Parcul Central, platforma de peste Cuejdi, piețele din cele patru cartiere, Muzeul de Istorie precum și unele unități de învățământ din oraș pentru a încuraja și elevii să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare.

PUBLICITATE