[FOTO] Piatra-Neamț: Campania „Spune NU cerșetoriei”. Peste 700 de persoane legitimate

In perioada 02 – 09.08.2018, Politia Locala, Directia de Asistenta Sociala (D.A.S.), in parteneriat cu Primaria P. Neamt, au executat activitati specifice in cadrul Campaniei „SPUNE NU CERSETORIEI”.

S-a actionat zilnic, in echipe mixte Politie Locala – D.A.S., in zonele aglomerate, cu activitati economice – complexe comerciale, piete agro-alimentare, biserici, parcuri, etc. – pe linia informarii cetatenilor cu privire la fenomenul de cersetorie, distribuindu-se materiale de informare tiparite specifice campaniei, urmarindu-se identificarea persoanelor fara adapost si acordarea de sprijin minorilor lasati fara supraveghere, care practica cersetoria.

In cadrul actiunii au fost legitimate 707 persoane, fiind constatate un numar de 202 contraventii in valoare de 24.510 lei, din care 73 pentru cersetorie, 68 la expirarea termenului de valabilitate a actelor de identitate, restul sanctiunilor fiind pentru consum de alcool pe domeniul public, tulburarea ordinii si linistii publice si nerespectarea Hotararilor de Consiliu Local.

Campania va continua pana la sfarsitul lunii august, in special pe linia prevenirii si informarii populatiei prin administratorii de societati comerciale, presedintii asociatiilor de proprietari, preotii din parohii, pentru a solicita cetatenilor sa nu mai ofere bani persoanelor care apeleaza la mila publicului, desi sunt apte de munca.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*