[FOTO] PIATRA-NEAMȚ: Au apărut mesajele de ATENȚIONARE pe trecerile pentru pietoni

O campanie inedită în Neamț atrage atenţia asupra responsabilităţii pe care o au pietonii în trafic. Mai ales că multe dintre accidentele rutiere grave s-au întâmplat din vina lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, pentru acei pietoni care traversează fără să se asigure, cu căștile în urechi sau butonând telefonul, pe mai multe treceri pentru pietoni din Piatra-Neamț au apărut mesaje de conştientizare direct pe asfalt.

„Asigură-te înainte de a traversa!”, „Scoate căștile!”, „Nu folosi telefonul!” sau „Ia-ți copilul de mână!” sunt mesajele mesajele care au fost vopsite pe asfalt astăzi, 30 august.

O astfel de inițiativă a fost pusă în practică, zilele trecute, în Capitală, iar peste Prut, chiar polițiștii au tras atenţia asupra acestui fenomen printr-o astfel de campanie.

„La Piatra-Neamț a început inscripționarea trecerilor pentru pietoni cu mesaje de atenționare care să sporească atenția pietonilor și să mărească siguranța în trafic.

Pe raza municipiului se produc, în continuare, accidente cu victimă, multe dintre ele fiind în zona trecerilor pentru pietoni. 
Statisticile spun că în Piatra-Neamt, 60% din accidentele cu victima se datorează neacordării de prioritate pentru pietoni și traversarea neregulamentară.

Dacă pentru autovehicule am venit cu soluții pentru reducerea vitezei prin montarea limitatoarelor de viteză, treceri supraînălțate si mărirea vizibilității la treceri prin stâlpișorii reflectorizanți, este important să disciplinăm în același timp și pietonii care și-au făcut un obicei din a se „arunca” pe treceri.

Speram ca această campanie să responsabilizeze pietonii și să reducă accidentele rutiere.

Mesajele de atenționare vor fi prezente la trecerile din preajma unităților de învățământ, ale instituțiilor publice precum și în zonele cu risc ridicat de accidente.

Ele au următorul conținut:
”Asigură-te înainte de a traversa!”
”Ia-ți copilul de mână!”
”Scoate căștile! Nu folosi telefonul!” – este mesajul consilierului Romel Bîrjoveanu

PUBLICITATE