[FOTO] Piatra-Neamț: Atenție la metodele mascate de a cere bani!

Campania  „Spune NU cerșetoriei”, realizată Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială (D.A.S.), în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, a continuat și în perioada 10 – 23 august 2018. Astfel s-au efectuat  o serie de activități specifice, fiind legitimate 970 persoane și aplicate 224 contravenții în valoare de 26.760 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sancțiunile aplicate au vizat în principal persoanele care apelează în mod repetat la mila publicului, fiind apte de muncă, întocmindu-se 91 de procese verbale de contravenție cerșetorilor găsiți pe raza municipiului. Totodată s-au aplicat 55 sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ori consum de alcool pe domeniul public, iar 78 sancțiuni pentru nerespectarea Hotărârilor de Consiliu Local și a reglementarilor privind actele de identitate.

S-au continuat activitățile zilnice de prevenire ale echipelor mixte Politie Locala – DAS  în zonele aglomerate de pe raza municipiului, prin informarea cetățenilor în vederea conștientizării acestui fenomen. Ca urmare a activităților preventive, majoritatea cetățenilor au înțeles să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani, fiind înregistrată o diminuare semnificativa a numărului de cerșetori.

Cu această ocazie atragem atenția cu  privire la metode mascate de cerșetorie, exemplificând în acest sens cazul numitului R.A.I. de 41 ani, din com. Săvinești, care, în ziua de 23.08.2018, cerea bani trecătorilor de pe str. Bistriței  pentru a fi donați persoanelor cu handicap. Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu avea autorizație sau alte documente care să ateste legalitatea strângerii de fonduri, fapt pentru care a fost sancționat conform Legii nr.61/1991.

Poliția Locală Piatra-Neamț va acționa în continuare pe aceasta linie în vederea protejării cetățenilor și păstrării unui climat de ordine si siguranța pe raza municipiului.

PUBLICITATE