[FOTO] Neamț: Mai multe gospodării, inundate. Intervențiile pompierilor (31 iulie)

Fenomenele meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de marți, 31 iulie, au afectat mai multe gospodării în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ISU Neamț, pompierii au executat în jurul orei 13:30 misiuni de evacuare apă din două curți dar și o misiunea de salvare a unor persoane surprinse în casă, în comuna Români, sat Siliștea (două bătrâne care nu puteau ieși din case din cauza apei). La fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu două motopompe din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
Când au ajuns la locul intervenției, pompierii au constatat că cele două bătrâne au reușit să se autoevacueze din locuințe. Acestea au fost preluate de pompieri și duse într-o zonă de siguranță.

În jurul orei 15:00, pompierii au intervenit la o casă și o curte inundate în satul Vădurele, com Alexandru cel Bun, lângă Biserica, spre Agarcia. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție, un autoturism de serviciu cu doua motopompe din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, iar de la SVSU Alexandru cel Bun, un buldoexcavator.
Pentru că în zona localității Vădurele au fost mai multe curți inundate, s-a mai deplasat un echipaj de pompieri cu un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

O oră mai târziu, pompierii au avut o altă misiune de evacuare apă din 3 curți în satul Preluca, com. Pângărați. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu două motopompe din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Reamintim că astăzi, (în jurul orei 12:20) pompierii au desfășurat o misiune de degajare a 3 arbori căzuți pe DN15 în loc. Buhalnița, unde drumul a fost blocat. Echipajul a ajuns la locul solicitării și au constat că problema a fost rezolvată de echipajul de la drumuri naționale (în jurul orei 12:45).

PUBLICITATE