[FOTO] Neamț: Final de sezon competițional în Baza Hipică din Piatra-Neamț

Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu” din Piatra-Neamț a găzduit în perioada 20-23 septembrie 2018, cea de-a IX-a ediție a Cupei TCE 3 BRAZI și o etapă GRAND PRIX ROMÂNIA.

Structura competiției a fost una complexă, cu 15 probe de sărituri peste obstacole, la care au participat atât cai tineri și debutanți împreună cu sportivi juniori sau amatori, cât și cai experimentați alături de călăreți seniori. Programul competiției a cuprins probe pentru toate nivelurile, începând cu cele mai ușoare, de nivel F și E și ajungând la cele mai dificile de nivel B și A, în cadrul cărora obstacole au înălțimi de la 1,30 m până la 1,40 m.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cuplul Ștefan Leonte cu Bolandro, câștigătorul Cupei TCE 3 BRAZI

La finalul competiției au fost desemnați câștigătorii Cupei TCE 3 BRAZI, primele trei cupluri cu cele mai bune rezultate obținute în cele trei zile de concurs.  Pe locul I cu 37 de puncte s-a clasat Ștefan Leonte cu Bolandro, urmat de Ionuț Ursache cu Spacehopper (35 de puncte) și Dănuț Tescu cu Zahara (32 de puncte).

La proba Grand Prix România care a avut loc sâmbătă, pe locul I s-a clasat cuplul Dănuț Tescu cu Zahara, urmat de Ionuț Ursache cu Veni Vidi Vici, Iar pe III, tot Ionuț Ursache cu Spacehopper.

Concursul s-a încheiat duminică 23 septembrie cu două probe spectaculoase, una de nivel B, în cadrul căreia cupluri cal-călăreț cu experiență s-au întrecut să realizeze un parcurs fără greșeală și să obțină cel mai bun punctaj,  și o ștafetă.

La proba de nivel B, după baraj, câștigător al probei a fost desemnat Ionuț Ursache cu calul Spacehopper, aceștia reușind să termine barajul fără greșeală în 48,84 de secunde. La mică distanță de locul I, cu un baraj fără greșeală, s-a clasat pe locul II sportivul Ștefan Leonte cu calul Bolandro. Clasamentul a fost  completat de Dănuț Tescu cu Zahara.

La Ștafeta Prieteniei pe locul I s-au clasat cuplurile Ștefan Leonte cu Calato și Csaba Antal cu Shaba care au terminat parcursul în 150 de secunde , urmați la diferență de mai bine de un minut de perechile Grădinaru Leonte cu Cristian și Dănuț Tescu cu Ayan.

Efortul participanților care s-au clasat pe primele poziții în toate probele din cadrul Cupei TCE 3 BRAZI  a fost recompensat cu premii totale în valoare de 30.000 lei.

PUBLICITATE