[FOTO] Neamț: Explicații privitor la cadavrul bărbatului lăsat pe marginea drumului

Pompierii nemțeni au trimis un comunicat de presă pentru a explica informațiile apărute sâmbătă, 6 octombrie, în spațiul public, privitor la cadavrul unui bărbat lăsat pe marginea drumului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Referitor la articolele apărute în mass-media, referitoare la persoana de sex masculin decedată în comuna Poiana Teiului, sat Dreptu, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Neamț face următoarele precizări:

Sâmbătă, 06.10.2018, la ora 08:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre faptul că un bărbat este căzut peste parapetul de protecţie al drumului naţional, în apropierea albiei râului Bistriţa, pe raza localităţii Dreptu, comuna Poiana Teiului.

La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda nr. II Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor.

Conform procedurilor specifice, forţele sosite la locul evenimentului au balizat zona, după care au intervenit pentru degajarea bărbatului (căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri) pe un plan semidur,  în dreptul zonei unde a fost găsit ( în apropierea albiei râului Bistriţa).

În urma analizării stării victimei, salvatorii nemțeni au constatat că bărbatul era inconștient și nu prezenta leziuni sau fracturi vizibile.

Imediat, echipajul de paramedici a început manevrele de resuscitare, fiind solicitat şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ(SAJ).

După sosirea acestuia la locul evenimentului, s-a continuat aplicarea manevrele de resuscitare,  împreună cu paramedicii SMURD, timp de 58 de minute, așa cum prevede protocolul medical.

Din nefericire, persoana nu a putut fi salvată, cadrele medicale ale echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean declarând decesul acesteia.

Ulterior, victima a rămas sub supravegherea organelor de cercetare prezente la locul incidentului, în vederea desfăşurării activităţilor specifice, până la sosirea personalului din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamţ, care au competenţe în astfel de situaţii.

Conform IPJ Neamț, un polițist a rămas la fața locului până venirea celor de la Serviciul de Medicină Legală.

PUBLICITATE