[FOTO] Neamț: A vrut să deparaziteze coteţul găinilor și și-a incendiat gospodăria

Marţi, 07.08.2018, la ora 08:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Doina, comuna Girov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi și de un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Girov.

Pompierii s-au luptat cu flăcările puternice aproximativ 1,5 ore.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare din carton bituminat şi tablă pe o suprafaţă de cca. 200 metri pătraţi, un adăpost de animale, o platformă de furaje cu aproximativ două tone de paie, 600 kg porumb boabe, 200 kg făină, material lemnos şi diverse bunuri de uz casnic.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii închise (proprietara a folosit o făclie pentru a deparazita coteţul păsărilor)”.

PUBLICITATE