[FOTO] Incendiu cu două victime în Neamț. Un bătrân de 90 de ani și-a dat foc la gospodărie

Vineri, 10 august, în jurul orei 10:00 Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o bucătărie de vară și anexă în localitatea Spiridonești, comuna Icușești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Un bărbat de 62 ani (fiul proprietarului), a suferit arsuri la nivelul gâtului și feței, fiind transportat de către o ambulanță la Spitalul din Roman. Proprietarul, în vârstă de 90 de ani, a ajuns și el la spital.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: acoperișul comun de la bucătăria de vară, grajd și o anexă, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați, mobilierul din bucătărie, tâmplăria din lemn, două aparate electrocasnice (aragaz și frigider) și aproximativ o tonă de porumb știuleți depozitat în podul grajdului.

Operaținile de stingere au fost sprijinite și de cinci pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”. Se pare că bătrânul de 90 de ani a fost cel care a provocat incendiul intenționat.

PUBLICITATE