(FOTO) Gospodărie inundată în Neamț. Codul PORTOCALIU de ploi și inundații a fost actualizat

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele ore au început să afecteze gospodăriile nemțenilor.

Potrivit ISU Neamț, astăzi, ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț intervine cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Stânca, comuna Pipirig.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că județul Neamț se află sub Cod PORTOCALIU de ploi:

În intervalul 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00, în județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…60 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Totodată, județul Neamț se află sub Cod PORTOCALIU (pana mâine, 29 mai, ora 14) și galben (până duminica, 30 mai, ora 14) de inundații pe râurile:

COD PORTOCALIU

– râurile din bazinul Trotuş – bazin amonte de stația hidrometrică Goioasa şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Goioasa – amonte S.H. Vrânceni (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ şi Bacău).

COD GALBEN

Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Suceava și Neamț),
Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Suceava, Harghita, Neamț și Bacău),
Trotuș (județele: Harghita, Covasna, Neamț, Bacău și Vrancea),

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare – transmite Administrația Bazinală de Apă Sire.

PUBLICITATE