[FOTO] Festivalul ”VIVA ALLEGRIA” și-a desemnat câștigătorii

Marele Trofeu al Festivalului de Muzică pentru copii şi tineri ”VIVA ALLEGRIA” 2018 a plecat la Galaţi, fiind câştigat de Briana Guşu, în vârstă de 11 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lupta pentru a intra în posesia Marelui Trofeu a fost deosebit de strânsă dar Briana a fost singurul concurent cu 10 pe linie şi astfel va pleca, alături de familie, la Mamaia, acolo unde Agenţia de Turism MEGATRAVEL îi va asigura transportul, cazarea şi masa pentru trei nopţi, la un hotel de trei stele.

Trofeul ADOLESCENT a plecat în Republica Moldova, la Ungheni, şi a fost câştigat de Valeria Marcu. Aceasta a avut media 9,97, la fel ca Alexandra Sîrghi (16 ani), din Galaţi, care a primit şi ea Trofeul ADOLESCENT.

Trofeul JUNIOR a rămas în judeţul Neamţ şi a fost adjudecat Giulia Dancă (8 ani), din municipiul Roman.

În cadrul Festivalului de Muzică pentru copii şi tineri ”VIVA ALLEGRIA”, desfăşurat în perioada 18-19 august 2018, la Teatrul Tineretului, au mai fost acordate trofee de grupă precum şi premii 1, 2 şi 3, premii speciale din partea sponsorilor şi a juriului.

Ca și la edițiile precedente, premiile oferite la această ediție au fost pe fiecare categorie de vârstă și au fost în diplome, medalii, trofee și bani!

La eveniment au participat circa 140 de copii, cu vârste între 4 și 18 ani, de pe tot cuprinsul României, dar și din Republica Moldova. Peste 100 de spaţii de cazare din municipiul Piatra-Neamţ şi împrejurimi au fost ocupate, două sau trei nopţi, de familiile concurenţilor Festivalului ”VIVA ALLEGRIA”.

Juriul festivalului a fost format din Ozana Barabancea (artist liric, jurat Antena 1– ”Te cunosc de undeva”, dirijor al singurei orchestra exclusiv feminine din România), Nicolae Caragia (compozitor, interpret, orchestrator), Claudiu Bulete (compozitor), Marcel Iorga (compozitor), Anastasia Melnykova (câștigător Festivalul ”VIVA ALLEGRIA” 2017), Vlad Musta (câștigător Festivalul ”VIVA ALLEGRIA” 2017, câștigător The Four – Antena 1) și Gabriel Apetrii (jurnalist, președintele juriului).

Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat sub egida CENTENARULUI MARII UNIRI, ocazie cu care a fost înființată o categorie specială dedicată Centenarului, în care concurenții au interpretat doar piese în limba română și cu mesaj care să se integreze în specificul categoriei.

Concursul s-a desfăşurat fără resurse financiare sau vreun alt sprijin de la bugetul local sau cel județean dar cu ajutorul unor prieteni de suflet şi sponsori cărora le mulţumim: Agenţia de Turism MegaTravel, Turnul Berarilor, Atypique, San Marco, librăriile Arhiprint, Hotel Ceahlău, Cofetăria Central, System Pro, Jidvei, salon Queen Beauty Salon, Salon Cataleya, Florăria Divine.

PUBLICITATE