[FOTO] C.N. „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț: Deschiderea anului şcolar 2018-2019

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț au asistat cu emoţie la deschiderea noului an şcolar, 2018-2019.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La evenimentul prezidat de directorul unităţii şcolare, prof. Constanța Chelaru, au participat, profesori, părinți, elevi dar și foști elevi ai școlii, iar printre invitați s-a numărat și subprefectul județului Neamț.

Astăzi deschidem cursurile anului școlar 2018-2019. Un an în care ne dorim să depășim performanțele anului școlar trecut, dar în primul rând ne dorim să ne desfășurăm activitatea în liniște, cu sănătate și având relații de comunicare foarte bune, în special cu elevii și cu părinții lor. Ne dorim ca părinții să fie mai prezenți în școală, să ne susțină mai mult, pentru că ne aflăm, ca și în celelalte instituții, într-o situație economică destul de delicată și avem nevoie de nenumărate investiții. Cel mai mult am vrea ca părinții să fie alături de copii pentru a asigura prezența lor efectivă la cursuri, pentru că încă mai sunt elevi care absentează destul de mult și care, din fericire, au capacitatea de a obține rezultate foarte bune dacă ar avea sprijinul părinților mai susținut.

Ne dorim în noul an școlar să obținem 100% promovabilitatea la examenul de bacalaureat, pentru că suntem într-o creștere continuă, iar anul acesta am obținut (după sesiunea de toamnă) peste 97% și știu că elevii și profesorii au capacitatea de a atinge performanța asta. Ne dorim o participare mai puternică la nivelul performanțelor înalte, la nivelul de olimpiade naționale. Am avut rezultate foarte frumoase și anul trecut, deci școala are un potențial foarte bun și trebuie să-l valorificăm.

O altă componentă pe care ne dorim să o acoperim anul acesta este cea a proiectelor europene. Ultimele proiecte la care am participat au fost acum 3-4 ani și e momentul să ne înscriem iar în activități de parteneriat și cooperare europeană pe linie educațională.

Le urez elevilor un an extraordinar, să aibă bucuria de a veni la școală, să se mobilizeze, pentru că, până la urmă, cea mai importantă competiție pe care o avem fiecare dintre noi (profesor sau elev) este competiția cu noi înșine, iar dacă fiecare zi înseamnă un pas cât de mic în progresul lor, atunci școala înseamnă că își îndeplinește misiunea.” – a fost mesajul directorului Constanța Chelaru

PUBLICITATE