Fotbal: Viitorul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi, este noua Campioană a României

Viitorul Constanța este noua Campioană a României. Echipa lui Hagi a câștigat campionatul în Liga 1. A învins-o pe CFR Cluj, 1-0, și a terminat sezonul cu 44 de puncte. FCSB are tot atâtea puncte, după 3-0 cu CSU Craiova, dar este dezavantajată de meciurile directe. – notează gsp.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

FC Viitorul este în premieră campioana României, la 8 ani de la înființarea clubului! Golul din Gabi Iancu, din penalty, a decis victoria cu 1-0 a echipei lui Hagi în fața lui CFR Cluj, suficientă pentru a-i păstra pe constănțeni pe primul loc la final de campionat.

Chiar dacă e la egalitate de puncte cu FCSB (44), Viitorul are câștig de cauză, grație rezultatelor din meciurile directe din play-off (3-1 în tur, 1-1 în retur).

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat, sâmbătă, un comunicat de presă pe site-ul său oficial, în care precizează faptul că echipa FC Viitorul câştigă titlul în cazul în care încheie play-off-ul Ligii I la egalitate de puncte cu FCSB. Precizarea LPF vine după ce conducerea FCSB a anunţat pe contul oficial de Facebook faptul că titlul îi va reveni în situaţia unei egalităţi la puncte deoarece Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obţinute în meciurile directe cu FC Viitorul se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 şi nu doar meciurile din play-off. „Victorie cu CSU Craiova = titlul 27!”, se menţionează pe pagina de Facebook a FCSB.

CLASAMENT FINAL

1. Viitorul 44 p
2. FCSB 44 p
3. Dinamo 40 p
4.  CFR Cluj 33
5. CS Universitatea Craiova 31
6. Astra Giurgiu 27

PUBLICITATE