Fost senator de Neamț, condamnat definitiv după ce a omorât, cu mașina, un biciclist

Fostul senator şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu, a fost condamnat definitiv, astăzi, 31 octombrie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. El a fost acuzat că în anul 2015 a accidentat mortal un biciclist.

Magistrații instanței supreme au menţinut sentinţa dată în luna februarie de un alt complet de judecată (vezi articolul AICI), dar au modificat plata daunelor morale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Obligă partea responsabilă civilmente Allianz-Ţiriac Asigurări S.A. la plata următoarelor sume: 30.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii, către partea civilă A. E. și 15.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii, către fiecare dintre părţile civile A. (fostă P.) C.-E., A. C.-C., A. O.-C. şi G. M.-A..”notează decizia instanței

Astfel, fostul senator Dan Manoliu rămâne condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Reamintim că în dimineața zilei de 21 decembrie 2015, Dan Manoliu, la acea vreme vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat din comuna Bârgăoani în varstă de 58 de ani.

Acesta declara la acea dată că i s-ar fi făcut rău, nu-și mai amintește nimic și că s-a trezit în curtea unui om, după ce impactul a avut loc.

Din primele cercetări efectate la fața locului, se pare că un bărbat de 53 de ani din municipiul Roman, conducea un autoturism pe DN 15 D, având direcția de mers Roman – Piatra Neamț, a acroșat un biciclist, pe partea stângă a direcției sale de mers, un bărbat de 58 de ani, care ulterior impactului a și decedat.
În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.” – a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În urma accidentului, s-a constatat că Dan Manoliu avea centura pusă și acesta nu a suferit răni grave, fiind transportat la spital pentru a i se lua probe biologice.

PUBLICITATE