Fost jucător de tenis în cadrul Campionatului Mondial Orange Bowl antrenează astăzi în Piatra-Neamț noi generații de campioni

Mihai Colcer, fondatorul Școlii de Tenis Petrodava şi fost jucător de tenis de performanță, aduce succesul noilor generații de sportivi. Experiența sa ca sportiv de top și antrenor se reflectă în dezvoltarea tinerilor tenismeni din Piatra-Neamț.

Mihai Colcer, fost jucător de tenis de performanță și antrenor experimentat, a reușit să aducă succesul în Școala de Tenis Petrodava din Piatra-Neamț. Acesta a povestit pentru stiri-neamt.ro despre parcursul său în tenis și despre dorința sa de a lucra cu oamenii și de a dezvolta tehnici avansate de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca antrenor de performanță, acesta lucrează cu copii începând cu vârsta de 3 ani, dar şi cu adulți pasionați de acest sport, indiferent de nivelul acestora de experiență. A dezvoltat programe educațonale practicate atât în şcoli şi grădinițe, dar mai ales pe terenul de tenis.

Ca antrenor de tenis, Mihai Colcer crede cu tărie că disciplina sportivă trebuie insuflată încă de la o vârstă fragedă, iar el își atribuie această valoare educației pe care a primit-o în copilărie.

Le mulțumesc cu sinceritate părinților pentru că au avut inspirația ca la vârsta de 7 ani să mă înscrie la Școala Sportivă Târgu Mureș, unde am studiat și practicat timp de 4 ani, gimnastica.

Jocul de tenis a fost o pasiune încă dinainte de școală. Pe atunci sora mea, care acum este antrenor, avea nevoie de un partener de joc. Am descoperit bucuria unei lovituri corecte și energia pe care o primeam după fiecare antrenament.

Au fost nevoie de câțiva ani de antrenamente, ca la vârsta de 10 ani să pot participa la turnee naționale îndrumat de antrenorii Clubului Sportiv Târgu Mureș.

Abia în adolescență am avut ocazia să joc pentru echipe internaționale din Ungaria și Germania și să cuantific munca în succes.” – a declarat Mihai Colcer

Un moment crucial în parcursul său a fost participarea la Campionatul Mondial Orange Bowl la IMG Boletieri, unde a beneficiat de un antrenament intensiv timp de o lună. Experiența în Statele Unite ale Americii i-a inspirat pentru prima dată ideea unei școli de tenis.

Timpul petrecut în SUA, pe terenuri de tenis colosale, echipate la standarde înalte și cu antrenori dedicați a aprins în mintea mea pentru prima dată ideea unei școli de tenis.

Cu toate acestea, țelul meu rămânea în continuare Top 100 ATP, pentru care m-am antrenat departe de casă în Germania, pentru încă două luni cu ajutorul vicepreședintelui FRT de la acea vreme, Adrian Marcu.

Abia la vârsta de 18 ani, după mii de ore petrecute pe teren cu muncă, cu distracție, cu zile în care mă visam numărul 1 și zile în care îmi doream să renunț, mi-am dat seama că ceea ce îmi doresc cu adevărat este să lucrez cu oamenii și să aprofundez tehnicile jocului de tenis încât să pot antrena.

Au fost mai mulți factori care au influențat această decizie printre care se numără dezamăgiri dar și realizări.” – a mai spus acesta.

Astăzi, Mihai Colcer este antrenor și fondator al Școlii de Tenis Petrodava, declarându-se împlinit cu decizia luată în tinerețe. În cadrul școlii, el educă și antrenează copiii pentru performanță și susține părinții acestora în cultivarea răbdării și înțelegerii.

Având în vedere propria sa experiență ca jucător de tenis, Mihai își canalizează cunoștințele și îndrumă elevii să aibă răbdare, disciplină și să-și creeze o rutină benefică pentru stilul de viață sportiv.

Uitându-mă în urmă la parcursul propriu ca și jucător de tenis pot să îndrum și să susțin elevii să aibă răbdare, să fie disciplinați și să își creeze o rutină benefică acestui stil de viață. Fără aceste lucruri, talentul își pierde valoarea.

Prin Școala de Tenis Petrodava am reuşit să dezvoltăm proiecte precum „Baby Tenis”,”After Work Tenis” “Fast Learning”  „Lasă tableta ia racheta” și „Altfel”. În cadrul acestor inițiative lucrăm cu copii începând cu vârsta de 3 ani fie în clasele de grădinițe sau pe terenul nostru de tenis.

Rolul antrenorului este să te țină lucid, să îți asigure condițiile optime pentru un joc perfect și cel mai important, să te canalizeze să îți atingi potențialul maxim. Un parcurs sportiv nu este unul ușor, dar vine la pachet cu multă satisfacție și recunoaștere a muncii.” – a mai transmis Mihai Colcer.

Experiența ca head coach timp de 14 ani la Grossflottbeker Tennis Hockey und Golf Club în Germania i-a asigurat tehnici noi de abordare, de predare și de încurajare, impementate în cadrul Şcolii de Tenis Petrodava.

„Am avut onoarea de a lucra alături de Erwin Danennberg în pregătirea sportivilor ce se regăsesc în top 300 mondial  ca jucători de tenis. Iar dacă am făcut asta în Germania, am toată încrederea că vor fi sportivi în topuri care își vor aminti că povestea lor a început la Școala de Tenis Petrodava, în Piatra Neamț.

Vă aşteptăm cu entuziasm la cursurile Şcolii de Tenis Petrodava ca participanți sau colaboratori ale inițiativelor noastre, dar şi în Clubul de Tenis Petrodava în cadrul căruia organizăm turnee şi evenimente sportive.

Ne puteți găsi pe www.petrodava.ro şi la telefon 0722.255.547, dar mai ales pe terenul de tenis.” – a mai transmis Mihai Colcer

PUBLICITATE