Fost deputat de Neamț, condamnat definitiv pentru corupție

Fostul deputat de Neamț Dorinel Ursărescu a fost condamnat definitiv la 2 ani si 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. De asemenea, el va trebui sa presteze 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Bacău a decis ieri, 6 iulie, să mențină decizia Tribunalului Bacău prin care fostul deputat de Neamț Dorinel Ursărescu a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui comunicat al DNA, la sfârșitul anului 2017, procurorii au constatat că în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion).

Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion.

De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai.

Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive.

DNA mai preciza la acea dată că Ursărescu Dorinel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru infracțiuni asimilate corupție (comunicat nr. 1830/VIII/3) din 19 decembrie 2014, fiind condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

PUBLICITATE