Focul în spații deschise, cauza a două incendii pe raza județului Neamț


Joi, 07.04 a.c., la ora 14:57, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din satul Toşorog, comuna Bicazu-Ardelean.
La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de transport personal şi două camioane de intervenţie.
Până la sosirea pompierilor militari, 12 membri ai SVSU, 10 salariaţi ai Ocolului Silvic şi 30 de localnici au reuşit să oprească extinderea incendiului. Pompierii au acţionat până în jurul orei 20:00 pentru stingerea focarelor de incendiu folosind apă adusă în rucsacii cu această destinaţie.
Au ars 200 de metri de gard din lemn, 22 de cioate şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ jumătate de hectar, de pe trei proprietăţi.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 07.04 a.c., la ora 18:58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din comuna Timişeşti.
La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars acoperişul adăpostului de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp., şi un perete din lemn al magaziei amplasate în apropiere, pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp. La intervenţie au participat 2 membri ai SVSU şi 2 localnici. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

PUBLICITATE