Florina Cercel, artista născută în Piatra Neamț, va primi o stea pe Aleea Celebrităților


Actrițele Florina Cercel, Adela Mărculescu și Rodica Popescu-Bitănescu vor primi sâmbătă câte o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui comunicat al Teatrului Metropolis pentru Agerpres, evenimentul va avea loc de la ora 11,30.

„În această zi frumoasă de martie sunt fericit că putem omagia trei actrițe ce au evoluat cu grație, dar și cu forță artistică atât pe scenele teatrului românesc, cât și pe ecranele cinematografelor cunoscute și îndrăgite de publicul larg”, a declarat George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis.

Cu această ocazie, cele trei actrițe vor primi câte o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

florina-cercel-650229lFlorina Cercel s-a născut în 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ, şi a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiele” Bucureşti, clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan. Actriţa are o bogată activitate în teatru, film, teatru TV şi radio. A jucat peste 100 de roluri în peste 50 de ani de carieră, cele mai multe fiind create pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Printre regizorii spectacolelor în care a a jucat se numără Horea Popescu, Victor Moldovan, Mihai Berechet, Ion Cojar, Andrei Şerban,Victor Ioan Frunză, Felix Alexa, Dan Tudor.

În 1990 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul Vassa Jeleznova din spectacolul „Vassa Jeleznova” de M. Gorki, regia Ion Cojar, iar, în 2002 a primit Premiul Ministerului Culturii pentru cea mai bună actriţă a anului pentru rolul Anna Andreevna din spectacolul „Revizorul”, de N.V. Gogol, regia Serghei Cerkasski, montat la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”. Tot atunci a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

La Teatrul Metropolis, Florina Cercel joacă în spectacolul „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, regia Dan Tudor.

 

sursa foto: cinemagia.ro

PUBLICITATE