Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal

Liberalii au ales, astăzi, președintele care va conduce Partidul Național Liberal.

Aproape 5.000 de delegați au votat viitorul Partidului Național Liberal și au ales între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După numărarea voturilor, premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile cu aproximativ 60% (2.878 de voturi primite de Cîțu față de 1.898 de voturi obținute de Orban).

De altfel, Cîțu a fost candidatul puternic susținut de majoritatea aleșilor locali (inclusiv filiala PNL Neamț – vezi articol AICI), de președintele României Klaus Iohannis, precum și de miniștrii guvernului PNL.

Discursurile de la Congresul PNL de la Romexpo s-au desfășurat într-o atmosferă de tensiune, cu huiduieli și fluirături.

La evenimentul organizat la ROMEXPO a participat și președintele Klaus Iohannis.

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

Florin-Vasile Cîţu s-a născut la 1 aprilie 1972.

Are 49 de ani şi este membru PNL din 2016. Tocmai de aceea a avut nevoie de o derogare din partea partidului pentru a evita prevederea din Statut care cere o vechime de cinci ani pentru a putea candida la şefia partidului.

Aflat la al doilea mandat ca senator PNL, Florin Cîţu este premier din 22 decembrie 2020, propus de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR şi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis.

A absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un program doctoral completat, fără disertaţie, la Iowa State University.

A fost economist șef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

În perioada 1997 – 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA.

PUBLICITATE