Florin Cîţu anunţă noi relaxări de la 1 august

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber. 

Florin Cîţu a anunţat că măsurile de relaxare de la 1 august vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar că nu vom renunţa deocamdată la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea.

Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi„, a declarat Florin Cîţu.

Numărul de infectări cu Covid, în creștere

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat astăzi că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări cu coronavirus în perioada următoare.

Potrivit acestuia, la nivel european se constată, în ultima săptămână, o creştere de multiplicare a cazurilor cu 64,3%.

Şi în România au fost mai multe cazuri de COVID, cu 38,9% faţă de săptămâna precedentă, Gheorghiţă subliniind că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări în perioada următoare.

PUBLICITATE