Fizioterapeutul Naționalei de Tenis și-a deschis propriul cabinet, acasă, la Piatra-Neamț (FOTO)

Sebastian Stelea este un tânăr ambițios din Piatra-Neamț care a avut șansa de a lucra în una din cele mai mari clinici de recuperare medicală din țară, lucru care l-a propulsat direct în echipa de Tenis a României, ca fizioterapeut.

De puțin timp, s-a întors acasă, la Piatra-Neamț, unde și-a deschis propriul cabinet de recuperare medicală și sportivă – ”FizioS”, pe care l-a dotat cu majoritatea aparaturilor pe care le folosea și în București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sebastian a terminat Facultatea de Kinetoterapie la Universitatea de Educație Fizică și Sport București, după care a continuat cu masterul, în aceeași specializare.

A lucrat într-o clinică de renume din țară care are un contract de colaborare cu Federația Română de Tenis, lucrând cu toți tenismenii români, dar și fotbaliști sau handbaliști. Acolo i-a cunoscut și i-a avut „în îngrijire” pe Horia Tecău, Marius Copil, Irina Begu și Simona Halep, fiind delegat în circuitul de tenis ATP ca fizioterapeutul lui Horia Tecău.

„Experiența profesională am dobândit-o în cei 5 ani de facultate, cursuri, specializări acreditate internațional și experiența de 5 ani pe care am petrecut-o în cea mai mare clinică de recuperare din România (Kinetic Sport Medicine Regina Maria).” – ne-a spus Sebastian Stelea.

Astfel, a ajuns din Australia, Noua Zeelanda până în capătul celalalt al globului (California, Miami (USA)), lucru care i-a dat oportunitatea să cunoscă unele dintre cele mai mari personalități din lumea sportului și nu numai.

Despre lumea tenisului, ne-a povestit că „munca tenismenului este mult mai mare față de ceea ce se vede în fața ecranului. Pregătirea pentru cele 2-3 ore de meci presupune zeci de ore de muncă din partea staff-ului și a jucătorilor.

El își dorește să aplice la Piatra-Neamț ceea ce a învățat atât în București cât și în afara țării până acum: „Să învăț lumea să vină pentru prevenție.

Ideea cabinetului este de a forma și educa pacienții pe termen lung să efectueze ședințe de recuperare sau refacere PREVENTIV. Să nu se ajungă până la stadiul de durere sau imobilizare.” – spune Sebastian.

Cabinetul se adresează tuturor patolgiilor musculo-scheletale (cum ar fi discopatie lombara, cervicală, hernii de disc, întinderi sau rupturi musculare, dureri la nivelul spatelui sau la nivelul membrelor, spondiloza cervicală, tendinopatii, tendinite, epicondilite, periartrita scapulo humerală, fasceita plantara etc.) și dispune de următoarele servicii:

  • Terapie manuală individualizată
  • Terapie trigger points și miofasciala
  • Aparatura Tecar, electrostimulare și diferite tipuri de curenți.
  • Manipulări articulare și vertebrale
  • Dry needling – „ace uscate”
  • Bandajari kinesiolgice

Programările se pot face la numărul de telefon 0737 861 902, pe pagina de Facebook sau la cabinetul din Piatra-Neamț, Strada Mihai Stamatin 13, ap 14 – Vitoria Residence.

PUBLICITATE