Finalul activităților „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”


Activitățile din cadrul programului național „Școala Altfel ” au continuat pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii nemțeni fiind in mijlocul elevilor dar si preșcolarilor cu activități diverse in urma cărora aceștia au primit informații si sfaturi utile care sa-i determine sa adopte un comportament dezirabil din punct de vedere social.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în data de 19.04.2016, elevii de clasa a – IX – a din cadrul Grupului Școlar” Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț din mun. Piatra Neamț au avut ocazia sa se familiarizeze cu unele noțiuni juridice privind răspunderea penala a minorului si consecințele săvârșirii de fapte antisociale dar si cu condițiile de admitere în unitățile de învățământ ale M.A.I.

În aceeași zi, la Cinema Dacia din mun. Piatra Neamț aproximativ 500 de elevii de liceu, însoțiți de profesorii diriginți au putut urmări filmul „Capcana” realizat de trupa de actori amatori ai Asociația Tinerii de Azi, Generația de Maine din Piatra Neamț. Mesaj filmului este unul cu caracter preventiv, trăgând un semnal de alarmă asupra consecințelor consumului de droguri și alcool in rândul tinerilor. Filmul s-a bucurat de un real interes in rândul elevilor, fapt demonstrat si de numărul mare al celor care au participat la această activitate.

În zilele de 20.04.2016 si 21.04.2016, polițiștii împreună cu reprezentanții partenerilor IPJ Neamț, respectiv Centrul Județean de Resurse si Asistenta Educaționala Neamț au desfășurat activități preventive in orașul Roznov dar si la școlile din mediul rural. Elevii din cadrul Scolii Gimnaziale Valea Seaca din com. Bălțătești, Școala Gimnaziala „I. Gr. Teodorescu” – Ruseni, com Borlești si Școala Gimnaziala „Alexandru Podoleanu”, com. Podoleni dar si cei din cadrul Liceului Tehnologic „Ghe. Ruset Roznoveanu”- Roznov au așteptat cu nerăbdare întâlnirea cu polițiștii. Elevii din clasele primare au putut viziona câteva materiale educativ – preventive si spoturi audio – video destinate conștientizării de către cei mici a necesitații adoptării unei conduite preventive atât in trafic in calitate de pietoni dar si acasă, la scoală sau când sunt la joaca. Si cei mai mari, din clasele V – VIII au beneficiat de sfaturi si recomandări din partea polițiștilor care au accentuat necesitatea respectării prevederilor legale dar si a luării unor masuri minime de siguranța pentru a nu deveni victime ale diferitelor infracțiuni. Totodată le-au fost oferite si câteva informații despre meseria de polițist si condițiile de admitere in unitățile de învățământ ale M.A.I.

La finalul acestei săptămâni a venit rândul polițiștilor sa primească vizita celor mici. Astfel, la sediul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Neamț au fost prezenți copiii Grădiniței cu program săptămânal „Veronica Filip” din Piatra Neamț. Aceștia au putut descifra câteva din tainele muncii unui polițist rutier si a tehnicii din dotarea acestui serviciu. Copiii au fost provocați de către polițiști sa dirijeze ei circulația folosind un covor de mari dimensiuni care a redat cu fidelitate ”strada”, cu semne, indicatoare, semafoare, spații de joacă și chiar autoturisme. La finalul activității copiii au primit din partea polițiștilor „insigne de polițist junior” si „legitimații de pieton isteț”.
Dar si polițiștii au fost răsplătiți cu multe mulțumiri și cu un scurt program artistic pregătit de cei mici sub coordonarea doamnelor educatoare. Ei au interpretat cântece specifice Sărbătorii Floriilor si Sărbătorii Paștelui, au dansat si ne-au purtat in atmosfera sfânta a sărbătorilor pascale.

PUBLICITATE