Filtre în județul Neamț după ce o persoană mascată a atacat un militar şi i-a luat arma şi muniţia (FOTO)

Filtre în județul Neamț, în căutarea individului care a rănit un militar și i-a furat arma.

Un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara de 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii.

Parchetul Militar Constanţa şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului.

De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi de apărare a obiectivelor militare.

Potrivit IPJ Neamț, la această oră sunt filtre rutiere în Roman și Piatra-Neamț, în contextul evenimentului înregistrat în județul Constanța.

PUBLICITATE