Filmul de Piatra sărbătorește în acest weekend 15 ediții

Ediția aniversară a festivalului Filmul de Piatra are loc în perioada 13-16 iulie în Piatra-Neamț, la Curtea Domnească, Baza Hipică, La Caiace, Cinema Mon Amour și Rubik Hub.

Organizatorii au pregătit un program extrem de bogat, care cuprinde atât proiecții speciale, cât și mult așteptata competiție de scurtmetraje, discuții cu personalități din lumea filmului și nu numai, concerte, petreceri și chiar activități creative și interactive pentru copii.

Startul festivalului va fi dat joi, 13 iulie, la ora 17:00, la Rubik Hub, cu lansarea de carte Via Transilvanica – drumul care unește și o discuție cu Tibi Ușeriu, Alin Ușeriu, și Voicu Bojan. Seara, la ora 20:00, la Curtea Domnească, va începe concertul celor de la Fără Zahăr urmat de două proiecții speciale, ambele filme fiind proiectate în avanpremieră. Accesul pentru prima zi de festival, precum și pentru toate proiecțiile de la Cinema Mon Amour și discuțiile de la Rubik Hub este gratuit. Pentru serile de festival care se desfășoară la Baza Hipică și La Caiace, accesul se face pe bază de bilet sau abonament, care poate fi achiziționat de pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.com.

Printre proiecțiile speciale se numără lung-metrajele David, Încă două lozuri, Tigru, Spre Nord, scurt-metraje premiate la festivaluri internaționale și calupul de filme nerecomandate minorilor, Midnight Shorts.

Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără Tibi Ușeriu, Radu Păltineanu, Daniel Mitulescu, Bogdan Tulbure, Andu Radu, Bogdan George Apetri, Dorian Boguță, Andrei Tănase, Roxana Stroe, ultimii cinci fiind și membri ai juriului.

Cele patru seri aduc și concerte sau petreceri de neuitat, care vor crea o atmosferă plină de muzică, dans, și energie bună. Pe scenele Filmul de Piatra #15 vor fi prezenți Fără Zahăr, Șuie Paparude, COMA, Silent Strike + Muse Quartet + Dan Basu, Delta pe Obraz (din Chișinău), Adam’s Nest, Trupa A.T.N., DJ Alpha & Cosmo și DJ Octav.

Organizatorii își cer scuze, în avans, pietrenilor care ar putea fi deranjați de nivelul sonor al muzicii de la concertele și petrecerile din nopțile de vineri și sâmbătă, din Baza Hipică. 

Programul complet, precum și detalii despre toate lucrurile din program, se regăsesc pe www.filmuldepiatra.com.

PUBLICITATE