Filiaia din Mărăței a bibliotecii „G.T.Kirileanu” vă invită la un popas în lumea poeziei lui Marin Sorescu


Filiala „Vasile Conta”, din cartierul Mărăţei, a Bibliotecii Judeţene “G. T. Kirileanu” vă aşteaptă joi, 25 februarie, ora 13.00, la un popas în lumea poeziei, prilejuit de împlinirea a 80 de ani de la naşterea poetului Marin Sorescu (19 februarie 1936).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Afis 02_26_2016 Marin Sorescu_singur printre poeti F2Evenimentul va constitui un prilej de redescoperire a lui Marin Sorescu – omul şi scriitorul – prin evocarea literară şi reperele esenţiale în receptarea operei sale, ce  vor fi prezentare de prof. dr. Adriana Popovici de la Colegiul Tehnic “Gh. Cartianu” Piatra-Neamţ. De asemenea, recitalul de versuri susţinut de bibliotecarul Dan Iacob, va ilustra, în maniera cea mai obiectivă, portretul celui omagiat.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene “G. T. Kirileanu”: „Ne dorim ca filialele Bibliotecii să aibă program propriu de activităţi, să implice publicul tînăr şi mai puţin tînăr la evenimente culturale distincte. Filiala Vasile Conta din cartierul Mărăţei, proaspăt renovată, adusă la standarde de utilizare dintre cele mai civilizate, reprezintă un cadru perfect pentru seri literare, moment omagiale, lecturi publice, expoziţii de carte şi de artă. Omagierea lui Marin Sorescu, unul dintre cei mai europeni scriitori români, activitate realizată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, este un eveniment care poate stîrni interesul oricărui iubitor de literatură din oraş.”

PUBLICITATE